В Одесі чоловіка затримували під час видачі повістки. Керівників ТЦК притягнули до відповідальності

В Одесі чоловіка затримували під час видачі повістки. Керівників ТЦК притягнули до відповідальності

В Одесі чоловіка затримували під час видачі повістки. Керівників ТЦК притягнули до відповідальності
. Затримання чоловіка в Одесі. Фото: скриншот із відео

Керівників одеських обласного і районного територіальних центрів комплектування притягнули до дисциплінарної відповідальності. Все через незаконне затримання військовослужбовцями чоловіка для вручення повістки в Одесі. Про це повідомили в пресслужбі оперативного командування "Південь".

"За фактом конфліктної ситуації, що сталася 14 лютого 2023 року під час роботи групи військовослужбовців одного з ТЦК та СП з оповіщення громадян, які підлягають мобілізації, в громадському місті, військовою службою правопорядку проводиться службове розслідування за фактом перевищення службових повноважень", — йдеться у повідомленні.

У ОК "Південь" заявили, що з особовим складом, який залучений до заходів оповіщення проводяться додаткові роз’яснювальні заняття та тренінги із залученням юристів та психологів.

У соцмережах 14 лютого почало ширитися відео, на якому люди у військовій формі неподалік ринку "Привоз" в Одесі намагаються затримати чоловіка, а той просить прибрати від нього руки.

Що відомо

В Одесі продовжують фіксувати випадки, коли люди у військовій формі разом з поліцією затримують чоловіків та заштовхують їх у транспорт. У обласному центрі комплектування називають такі відео фейками, а у пресцентрі охорони та оборони Півдня розповіли, що такі відео досліджують на правдивість, адже це може бути фальсифікацією.

Разом із тим до поліції Одещини протягом 2022-2023 років надійшли 28 заяв про можливі незаконні затримання чоловіків та напади на військових під час вручення повісток

Що робити чоловіку, якщо його неправомірно затримують працівники центрів комплектування та як відстояти свої права ?

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок