Дніпряни, житло яких зруйнувала ракета 14 січня, отримають до 2 мільйонів гривень грошової допомоги

Дніпряни, житло яких зруйнувала ракета 14 січня, отримають до 2 мільйонів гривень грошової допомоги

Дніпряни, житло яких зруйнувала ракета 14 січня, отримають до 2 мільйонів гривень грошової допомоги
. Суспільне Дніпро

У Дніпрі діє програма відшкодування збитків містянам, чиї домівки знищила російська ракета 14 січня. Потерпілі від ракетної атаки можуть отримати до мільйона гривень з міського бюджету та ще стільки ж – з обласного. Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов в ефірі телемарафону на Суспільному.

За його словами, дніпряни, житло яких було знищене або пошкоджене під час ракетної атаки, отримають до мільйона гривень.

"Ця програма відшкодування діє за кошт платників податків, за кошт всіх містян", – розповів Борис Філатов.

Ці кошти виплачуватимуться через районні адміністрації, зазначив міський голова.

"Люди, яким потрібна допомога звертаються в районну адміністрацію, там призначається комісія. Комісія складає акт всіх руйнувань. Підготовлює документи й передає їх до міськради, до департаменту соцзахисту", – зазначив Борис Філатов.

Хто може отримати гроші

На виплати можуть претендувати всі, чиї квартири зруйновані або постраждали від ракетного удару, пояснила в коментарі Суспільному начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики міськради Ірина Максименко.

"Якщо квартира повністю зруйнована або вона пошкоджена – власник або уповноважена людина від власника може написати заяву й подати пакет документів і мати право на допомогу від міста", – каже Ірина Максименко.

Наразі заяви про зруйноване житло написали 43 людини.

"Ми очікуємо акту від адміністрації Соборного району, і будемо на найближчій сесії прийматимемо рішення, і вже можемо сплачувати людині допомогу", — розповіла Ірина Максименко.

Якщо житло пошкоджене частково, розмір допомоги визначатимуть після обстеження житла комісією. Таких заяв вже понад 250.

Окрім цього, потерпілі від ракетної атаки отримають до мільйона гривень від обласної влади, зазначив Борис Філатов. Також понад 100 мільйонів гривень для дніпрян зібрав відповідальний бізнес.

Що відомо

  • 14 січня армія РФ вдарила ракетами по Дніпру. Загинули 46 людей. Відомо про 80 поранених. 15 січня президент Володимир Зеленський оприлюднив інформацію про те, що, попередньо, зруйновано 72 квартири та пошкоджено понад 230.
  • Голова облради Микола Лукашук уточнив, що Дніпро зазнав удару російської надзвукової крилатої ракети Х-22. Її випустили з дальнього бомбардувальника Ту-22м3.
  • В організації удару по житловому будинку в Дніпрі 14 січня підозрюють командира 52-го важкого бомбардувального авіаполку Збройних сил Росії, полковника Олега Тимошина.
  • 25 січня під час 33-ї сесії депутати міськради Дніпра ухвалили рішення виплачувати потерпілим до мільйона гривень за зруйноване житло внаслідок обстрілів.

Читайте також

"Я і кричала, і плакала". Дві історії людей, які врятувалися під час ракетного удару по багатоповерхівці Дніпра

Матеріальна допомога, ремонти та сеанси у психолога. Як живуть люди через місяць після ракетного удару по Дніпру

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок