"Оглядаєш пацієнта, а на тебе летять вибиті вікна". Розповідь лікарки з Торецька, яка працює в медичному хабі Дніпра

"Оглядаєш пацієнта, а на тебе летять вибиті вікна". Розповідь лікарки з Торецька, яка працює в медичному хабі Дніпра

Важливо
"Оглядаєш пацієнта, а на тебе летять вибиті вікна". Розповідь лікарки з Торецька, яка працює в медичному хабі Дніпра
. Суспільне Дніпро

Сімейна лікарка Ірина Міщенко працює у медичному хабі для переселенців з Донецької області, який облаштували у Дніпрі. На нове місце вдалося вивезти частину техніки з амбулаторії Торецька, де раніше працювала Ірина.

Жінка розповідає: виїхала, коли вже неможливо було продовжувати працювати під обстрілами.

"Оглядаєш пацієнта, а на тебе летять вибиті вікна. У нас під час прийому під час проведення вакцинації вилітали вікна в амбулаторії. Залишатися там було дуже страшно. І коли йдеш на роботу, над твоєю головою свистить і падає десь поруч, ти думаєш, що ти ще потрібна не тільки своїй сім’ї, а й своїм пацієнтам. Тому ми вимушені були виїхати", – розказує жінка.

До Дніпра Ірина приїхала 1 листопада 2022 року. Обладнання з лікарні перевезли до Дніпра, Черкас, Хмельницького та Києва, де також діють хаби.

"У нас у хабі працюю я з міста Торецька, та забрала своїх двох медсестер, тих, котрі зі мною працювали там в амбулаторії. Ми вже прийняли близько 200 пацієнтів, з них 53 дитини.Жителі нашого міста були вимушені переїхати сюди, і дуже раді побачити обличчя лікаря зі свого міста. Особливо це мої пацієнти і їхні дітлахи, які обіймають свого лікаря при зустрічі, викликають сльози радості", – каже лікарка.

"Нам доводиться заспокоювати пацієнтів"

За її словами, своїх пацієнтів вона підтримує психологічно.

"Дуже багато часу на прийомі займають розмови з пацієнтами про те, хто і як виїхав, які речі із собою взяли, де живуть у місті. Нам доводиться їх заспокоювати, надавати психологічну допомогу. Нам доводиться працювати 24/7. Отримую дуже багато дзвінків не тільки з України, з нашого рідного міста Торецьк, а й з Німеччини, Чехії, Румунії, Польщі, куди переїхали мої пацієнти", – говорить вона.

"Оглядаєш пацієнта, а на тебе летять вибиті вікна". Розповідь лікарки з Торецька. яка працює в медичному хабі Дніпра
Суспільне Дніпро

Найчастіше люди звертаються зі скаргами на тривожність.

"До війни у мене не було жодного випадку цукрового діабету у дітей, а в період війни з 2014 року з’явилося три дитини з цукровим діабетом, у тих, хто був під обстрілами. Зараз дуже багато питань виникає просто про появу тривожності у пацієнтів, паніки. Особливо у тих, хто пережив там бомбардування", – каже лікарка.

Читайте також

"Лікарі ридали після цієї зміни": історія медикині, яка надавала допомогу пораненим ракетою РФ у Дніпрі

"Потік пацієнтів почався з 2014 року, і триває досі". Пластичні хірурги у Дніпрі рятують військових з надважкими ранами

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок