"Результат дуже розчарував". Дар'я Блашко показала найгірший хід у спринті на ЧС з біатлону: що вона про це сказала

"Результат дуже розчарував". Дар'я Блашко показала найгірший хід у спринті на ЧС з біатлону: що вона про це сказала

Ексклюзивно
"Результат дуже розчарував". Дар'я Блашко показала найгірший хід у спринті на ЧС з біатлону: що вона про це сказала
. Biathlon.com.ua / Dmytro Yevenko

Ексклюзивний коментар української біатлоністки для Суспільне Спорт.

У німецькому Обергофі минула перша особиста гонка чемпіонату світу з біатлону - жіночий спринт. "Золото" гонки здобула німкеня Деніз Геррманн-Вік, яка випередила у боротьбі шведку Ганну Еберг.

Першим спринт у Обергофі став і для українки Дар'ї Блашко. Біатлоністка була однією з чотирьох представниць України на старті, де найкращий результат показала Юлія Джима - 29-е місце.

Читайте також: Юлія Джима - у топ-30 жіночого спринту на чемпіонаті світу з біатлону: результат гонки

Для Блашко спринт на чемпіонаті світу став першою гонкою за місяць. Біатлоністка лише в останній момент потрапила до заявки збірної України на турнір після відновлення від запалення вестибулярного нерва.

Блашко єдиній з українок вдалося закінчити гонку без хиб. Однак на дистанції вона показала найгірший результат серед усіх спортсменок - 95-е місце з 95 біатлоністок, що фінішували у гонці.

Як виступила Дар'я Блашко у спринті на чемпіонаті світу (хід по дистанції)

  • перше коло: 90/96 біатлоністок (+54.1 секунд відставання)
  • друге коло: 96/96 (+1:26.4 хв)
  • третє коло: 94/95Після другого кола знялася з гонки фінка Венла Лентонен (+1:49.3 хв)
  • загальний результат: 95/95 (3:57.8 хв)

У підсумку Блашко стала єдиною українкою, що не відібралася до гонки переслідування - посіла 84-е місце у гонці. А чемпіонці світу Деніз Геррманн-Вік українка програла 4:00.8 хвилин у спринті.

84-е місце - найгірший результат у кар'єрі Дар'ї Блашко. До того її особистим антирекордом було 82-е місце на етапі Кубка світу в Рупольдингу в сезоні 2021/22.

Що сказала Дар'я Блашко після першого старту на чемпіонаті світу з біатлону?

В ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт Блашко визнала, що виступила значно гірше, аніж очікувала від себе. За словами біатлоністки, на тренуваннях вона бачила, що її стан - "нормальний" перед участю у спринті, однак у підсумку виявилося, що це не так.

  • Про перший старт після місяця перерви

"Сьогодні важко біглося. Це був перший старт після місяця перерви. Сподівалася, що буде краще, але, на жаль, дуже великий програш. Тут купа факторів: і траса складна, і , напевно, не вистачило часу підготуватися краще. Але на тренуваннях почувалася краще. З тренером будемо розбирати, що пішло не так".

  • Як оцінює результат у спринті
"Результат дуже розчарував. 4 хвилини програшу з чистою стрільбою — це дуже багато".

"Наприкінці був контакт, сподівалася зачепитися за спортсменок. Щоразу намагалася, але не вистачало сил".

  • Про тренування перед спринтом

"На тренуваннях бачила, що все було нормально. Вистачало часу підготуватися, але результат сказав, що не вистачило. Можливо, треба було більше готуватися. Намагалася пробігти якомога краще. Зробила все, щоб був гарний результат".

  • Чи відчула проблеми з фізикою перед виступом у спринті

"Ментально не було проблем. Фізично - можливо, потрібні були інші тренування, плавніше входити. Але треба розуміти, що це - ЧС і нема часу, щоб плавно входити. Потрібно було форсувати і ризикувати. Ми це і зробили. Але зараз це не спрацювало".

Хто така Дар'я Блашко

  • 27-річна українська біатлоністка, проводить другий чемпіонат світу в кар'єрі.
  • Блашко - учасниця бронзової естафети чемпіонату світу з біатлону у 2021 році. Також на її рахунку "бронза" на етапі Кубка світу в Обергофі в одиночному міксті у сезоні 2021/22.
  • У 2023 році Блашко мала лише два старти - спринт у Рупольдингу (67-е місце) та індивідуальна гонка в Поклюці (77-е).
  • При цьому Блашко має чотири фініші у топ-30 у сезоні 2022/23 в особистих гонках. Найкращий результат - 17-е місце в гонці переслідування на етапі Кубка світу в Ансі.
На початок