СБУ і ДБР провели обшуки у екснардепа та російського олігарха

СБУ і ДБР провели обшуки у екснардепа та російського олігарха

СБУ і ДБР провели обшуки у екснардепа та російського олігарха
. Ілюстративне фото: УНІАН

Служба безпеки та Державне бюро розслідувань провели обшуки на об’єктах колишнього нардепа і російського олігарха, які можуть бути причетні до мільярдних корупційних схем в Україні. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Слідчі дії проводилися у рамках кримінального провадження про зловживання службовим становищем посадовцями ПрАТ "НАК "Надра України".

Як зазначили в СБУ, обшуки відбувалися за місцями фактичного проживання фігурантів справи та в офісних приміщеннях компаній, кінцевими бенефіціарами яких є російський олігарх та народний депутат України VIII скликання.

За результатами обшуків виявлено та вилучено:

  • чорнові записи та документацію, які підтверджують незаконні операції підконтрольних їм комерційних структур;
  • засоби зв’язку та комп’ютерну техніку;
  • близько 300 тис. доларів США, 250 тис. євро та 1,5 млн грн готівкою.

Як свідчать матеріали розслідування, внаслідок протиправної діяльності посадовців "Надр України" та низки комерційних структур Україна втратила право на Сахалінське нафто-газове родовище у Харківській області.

"З державного бюджету на розробку даного родовища було витрачено понад 1 млрд грн. За даними геологорозвідувальних робіт, поклади газу на цьому об’єкті становлять щонайменше 15 млрд кубометрів", — йдеться у повідомленні.

Кримінального провадження відкрито за ст. 364 ККУЗловживання владою або службовим становищем.

У Службі безпеки не назвали імена нардепа та російського олігарха

Видання LB з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомило, що обшуки відбулися у екснардепа від "Народного фронту" Ігоря Котвіцького та підсанкційного олігарха Павла Фукса.

1 лютого СБУ та ДБР провели обшуки в ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова. СБУ та Бюро економічної безпеки (БЕБ) провели обшуки в будинку бізнесмена Ігоря Коломойського. СБУ провела обшуки у представників будівельних компаній Києва, які підконтрольні одному з депутатів Верховної Ради від забороненої політичної партії "ОПЗЖ". На багатомільйонних оборудках працівники ДБР викрили працівницю податкової служби. Вручено підозри колишньому заступнику міністра оборони та колишньому очільнику Міністерства енергетики.

Очільник Служби безпеки Василь Малюк заявив — проведено десятки обшуків і вручення підозр фігурантам справ, і на цьому правоохоронці не спиняться.

Читайте також

СБУ та ДБР проводять спільні обшуки на митниці по всій країні

Антикорупційні обшуки 1 лютого: що відомо

На початок