"Я подумав, що помер у цей момент". До лікарні в Дніпрі привезли жителя Краматорська, врятованого з-під завалів

"Я подумав, що помер у цей момент". До лікарні в Дніпрі привезли жителя Краматорська, врятованого з-під завалів

До лікарні в Дніпрі привезли жителя Краматорська, якого витягли з-під завалів після ракетного удару. 1 лютого у багатоповерхівку, де мешкав хлопець, влучила російська ракета. Дмитра після вибуху придавила плита, він не міг поворухнутися, став кричати – так його знайшли рятувальники.

Того вечора Дмитро сів за комп’ютер, аби поспілкуватися з друзями. Після спалаху, каже, почув шум, і одразу потому відчув сильний тиск.

"Ніякого свисту, нічого не було, як завжди коли стріляють. Спалах, який, за відчуттями, тривав секунд десять. Потім настала темрява. Я подумав, що помер у цей момент. Але скоро почув, як мене засипає, зрозумів, що так просто не відбувся... Я помолився Богу, щоб він узяв мою душу і не сильно мучився від удушення", – розказує хлопець.

"Довелося пережувати всі камінчики". До лікарні в Дніпрі привезли жителя Краматорська, врятованого з-під завалів
Наслідки обстрілу Краматорська 1 лютого. Фото: Донецька ОВА

Дмитро спробував поворушитися й зрозумів, що усю ліву частину затисло плитою. Дрібне каміння продовжувало сипатися.

"Я намагався прикрити рот рукою, аби дихати, і виплюнути усе, що забилося в рот. Але в мене не вийшло – коли я випльовував, усе сипалося назад. Мені довелося пережувати всі камінчики, проковтнути їх і дихати через руку", – розповідає він.

"Кликав на допомогу, поки мене не знайшли"

У батьківську оселю в Краматорську Дмитро приїхав з Харкова. Там він навчається в університеті. Хотів провідати матір. Коли стався удар, батьків вдома не було.

"Я кликав на допомогу, поки мене не знайшли. Після цього координувався з рятувальниками, відповідав на їхні запитання, намагався підказувати, де я перебуваю", – каже він.

З усього будинку врятувати вдалося тільки Дмитра та його сусіда. Обох їх доправили до Дніпра. Дмитро надійшов у тяжкому стані, розповідають у лікарні.

"Наші хірурги полагодили ніс, зробили усе можливе, щоб він одужував. Є проблеми з рукою, вони вирішуються, але психологічний стан добрий", – сказав лікар Сергій.

Дмитра вже планують виписувати.

Що відомо

Увечері 1 лютого РФ завдала ракетного удару по центру Краматорська. Наслідки — зруйнований житловий будинок, троє загиблих, понад двадцять поранених.

Читайте також

"Тільки відкрилися – і прийшла війна": як буфет з Краматорська переїхав і працює у Дніпрі

Після обстрілів Краматорська та повідомлень про широкомасштабний наступ РФ люди виїжджають з Донеччини — Кириленко

“Приїхали, бо там дуже стріляють”. Хаб у Дніпрі приймає переселенців з Донеччини

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок