Гроші за генератори для ОСББ: коли компенсуватимуть у Черкасах

Гроші за генератори для ОСББ: коли компенсуватимуть у Черкасах

Гроші за генератори для ОСББ: коли компенсуватимуть у Черкасах
. Суспільне Черкаси

Черкаським ОСББ відшкодовуватимуть кошти за придбаний генератор. Наразі 22 об’єднання вже подали заявки на компенсацію, розповів Суспільному виконувач обов’язків директора департаменту житлово-комунального комплексу Сергій Отрешко.

У помешканні черкащанки Тамари Волошиної під час постійних відключень електроенергії було холодно:

"Десять хвилин – і батареї уже холодні були, крижані практично. Не стало електроенергії – опалення вимкнули моментально. Ми посилено одягалися, хто як міг".

У цій п'ятнадцятиповерхівці, де мешкає жінка, воду і тепло подають за допомогою помпа. Коли відсутнє електропостачання, зупиняється циркуляція теплоносія, пояснив голова ОСББ Олександр Письменний. Тому вирішили зібрати кошти на генератор:

"Ми в грудні придбали генератор, дуже важко було збирати на нього, бо у нас багато пенсіонерів та малозабезпечених. Але, слава Богу, зібрали".

генератори
Суспільне Черкаси

Придбали дизельний трифазний генератор на 8 кіловатів із шумопоглинаючим чохлом.

"У нього десь два літри дизеля на годину, працює дуже гарно", – додав пан Олександр.

Під’єднали генератор до загальної щитової. У разі вимкнення електрики все працює з його допомогою.

Мешканцям будинку такий генератор вартував 181 тисячу гривень. Олександр Письменний зазначив: нині всі гуртом чекають на компенсацію, бо для бюджету ОСББ це сума непосильна.

генератори
Суспільне Черкаси

За словами виконувача обов’язків директора департаменту житлово-комунального комплексу Сергія Отрешка, 14 ОСББ компенсацію отримають протягом місяця. Документи ще вісьмох нині розглядає виконком.

"Відшкодовують конкретну суму коштів, що передбачена програмою, граничну. Для кожного генератора вона різна",– пояснив посадовець.

Що відомо

  • Відшкодування вартості генераторів передбачено для мешканців тих житлових будинків, система опалення в яких не може працювати без електроенергії. У Черкасах це близько сотні помешкань.
  • Для цього у міському бюджеті передбачили десять мільйонів гривень.

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок