Їздять у найвіддаленіші села: на Житомирщині мобільні освітні команди проводять неформальне навчання

Їздять у найвіддаленіші села: на Житомирщині мобільні освітні команди проводять неформальне навчання

Їздять у найвіддаленіші села: на Житомирщині мобільні освітні команди проводять неформальне навчання
. Фото: Суспільне Житомир

На Житомирщині реалізується проєкт від UNICEF "Спільно до навчання", яким займається ГО "In Touch Ukraine Foundation". Про це в етері Українського радіо Житомир розповіли троє представників проєкту: координатор мобільних освітніх команд громадської організації "In Touch Ukraine Foundation" Владислав Барановський, керівник мобільної освітньої команди №1 Дмитро Ткачук та ментор з мінної безпеки Олександр Ляшенко.

Мобільні освітні команди (МОК) – працюють на волонтерській основі. Крім освітнього напряму проєкт охоплює сфери охорони здоров'я, захисту дітей, соціального захисту і гуманітарної допомоги.

"Головна мета на сьогодні – це створення максимальної кількості можливостей для навчання та розвитку дітей, які в сучасних умовах мають дуже обмежений доступ до освіти. Наша мета – відновити освітній процес", – говорить Владислав Барановський.

Навчання дітей: мобільні освітні команди працюють на Житомирщині
Фото: Суспільне Житомир

"Ми їздимо у найвіддаленіші села та громади, де може і не бути школи. Ми зважаємо на те, що через коронавірус є і змішана форма навчання, під час якої діти не мають живого спілкування. Як показує досвід, буває, що онлайн заняття негативно впливають на якість освіти", – розповідає Дмитро Ткачук.

МОК складаються з фахівців з педагогічною та психологічною підготовкою, підбір проводили на конкурсній основі. Освітня послуга включає три блоки: безпековий, предметний та соціально-психологічний.

"Спектр предметів дуже широкий, але ми намагаємося охопити основні ключові предмети. Тут можна виділити: заняття з мінної безпеки, історію України, українську мову і літературу, математику, біологію. Окремий блог у нас присвячений психології. Запит високий – заявки фактично надходять щодня. І після нового року ми щодня їздимо до найвіддаленіших сіл", – розповідає Владислав Барановський.

Навчання дітей: мобільні освітні команди працюють на Житомирщині
Фото: Суспільне Житомир

До неформального інтерактивного навчання вже залучені більше семи тисяч дітей з понад 30 найвіддаленіших громад Житомирської області. Кількість виїздів чотирьох мобільних освітніх команд наближається до 400. Аби запросити освітню команду до себе у громаду, село або школу, достатньо заповнити гугл-форму за посиланням. Детальнішу інформацію про проєкт можна знайти на офіційних сторінках ГО "In Touch Ukraine Foundation" у соцмережах.

Читайте також

  • Як заохотити дітей до читання: поради житомирських бібліотекарів.
  • Зняття напруги та психологічне розвантаження: для дітей Житомирщини відкрили безоплатну сенсорну кімнату.
  • Іпотерапія для дітей: у Житомирі хочуть запровадити заняття для дітей-переселенців.
  • Освітяни Житомира зібрали гроші та купили два дрони для військових.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок