Дніпропетровщина входить до 5-ки регіонів, де роботодавці найбільше шукають працівників — Опендатабот

Дніпропетровщина входить до 5-ки регіонів, де роботодавці найбільше шукають працівників — Опендатабот

Дніпропетровщина входить до 5-ки регіонів, де роботодавці найбільше шукають працівників — Опендатабот
. Фото: Суспільне Дніпро

Дніпропетровщина входить до п'ятірки регіонів, де роботодавці найбільше шукають працівників. Про це свідчать дані платформи для роботи з відкритими даними Опендатабот.

За повідомленням, топрегіонів, де є найбільше пропозицій роботи, незмінний четвертий місяць поспіль — це Київська, Львівська, Дніпропетровська, Одеська та Івано-Франківська області. Найбільший приріст вакансій за місяць зафіксовано в Одеській (+26%), Хмельницькій (+23%), та Харківській областях (+20%).

Найбільш затребуваними фахівцями в Україні є менеджери з продажу, продавці-консультанти, бухгалтери, водії та кухарі.

Після традиційного зниження бізнес-активності перед Новим роком у січні у Work.ua спостерігають сплеск активності роботодавців. Так, у січні 2023 року в порівнянні з груднем до грудня кількість вакансій зросли на 12%. Це рекордна кількість вакансій після повномасштабного вторгнення.

У січні 2022 року було навпаки: кількість нових оголошень про пошук працівників скоротилася на 7% відносно до грудня 2021-го.

Найбільшу ж кількість резюме розміщують кандидати з Чернівецької, Сумської, Київської та Житомирської областей. Попри проблеми зі світлом дистанційна робота все ще залишається на другому місці за затребуваністю.

Що відомо

  • Від початку повномасштабної війни в Україні станом на жовтень 2022 року служба зайнятості Дніпропетровщини працевлаштувала понад 22 500 людей, зокрема 1800 переселенців. Від початку запровадження воєнного стану статус безробітного в Дніпропетровській області отримали понад 42 тисячі людей, з них – майже 6 300 внутрішньо переміщених осіб.
  • Переважно люди знайшли роботу в сільському господарстві (майже кожен п'ятий), торгівлі (близько 18%), переробній промисловості (17%), державному управлінні й обороні (майже 9%), охороні здоров'я (приблизно 6%), транспорті та освіті (5%).

Читайте також

Понад 500 роботодавців Дніпропетровщини отримали компенсацію за працевлаштування переселенців

У базі даних служби зайнятості Дніпропетровщини – 2 тисячі пропозицій роботи: які фахівці потрібні

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок