У Росії розпочався суд над херсонцем Павлом Запорожцем: його звинувачують у міжнародному тероризмі

У Росії розпочався суд над херсонцем Павлом Запорожцем: його звинувачують у міжнародному тероризмі

У Росії розпочався суд над херсонцем Павлом Запорожцем: його звинувачують у міжнародному тероризмі
. Павло Запорожець Фото: Наталя Бімбірайте/Facebook

У Росії у Південному окружному військовому суді розпочався розгляд справи щодо українського військовослужбовця Павла Запорожця. Його звинувачують у намірі здійснити акт міжнародного тероризму у Херсоні. Про це повідомляє "Кримський процес" з посиланням на адвоката Олексія Ладіна.

За його інформацією попереднє судове засідання відбулось 2 лютого. Суд вирішив залишити Запорожця під арештом ще на пів року, а також відхилив клопотання захисту про визнання неприпустимими низки доказів, зокрема протоколів оперативних заходів у період, коли Запорожця три місяці утримували в ізоляторі тимчасового тримання у Херсоні, били та катували електричним струмом.

Також адвокат клопотав про припинення кримінальної справи через відсутність складу злочину. Пояснив це тим, що Павло Запорожець, як військовослужбовець ГРУ виконував бойовий наказ. Негативних наслідків для окупаційних військ не настало, тому Запорожець не підлягає кримінальній відповідальності. До нього мають застосовуватись правила, встановлені Третьою Женевською конвенцією.

Це клопотання суд також відхилив. Що, за словами адвоката, це було очікувано, але незаконно.

Що відомо

  • 32-річний херсонець Павло Запорожець у минулому учасник АТО. Він активно займався партизанською діяльністю в межах окупованого міста Херсона, спільно з підрозділами ЗСУ. У травні Павла заарештувала ФСБ.
  • У серпні російські військові після трьох місяців полону і катувань вивезли його до окупованого Криму. ФСБ звинуватила Запорожця у акті міжнародного тероризму.

Читайте також

Жителів тимчасово окупованої Херсонщини окупаційна влада примушує брати паспорти РФ

Державний архів Херсонщини немає жодного стосунку до установи, яка запрацювала в Криму — директорка архіву

345 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок