Три дитсадка Кропивницького готові до відкриття. Як вони працюватимуть

Три дитсадка Кропивницького готові до відкриття. Як вони працюватимуть

Три дитсадка Кропивницького готові до відкриття. Як вони працюватимуть
.

Комісія, до складу якої входять медики, працівники управління освіти та лабораторного центру, підписала акти готовності до відкриття трьом дитячим садкам Кропивницького. Це дитсадки №61, 63 та 68 – розповіла Суспільному начальниця міського управління освіти Лариса Костенко. 1 червня будуть готові результати дослідження проб води. Після цього міська комісія з питань надзвичайних ситуацій вирішить – можуть ці дитсадки приймати дітей чи ні.

Начальниця міського управління освіти розповіла, що на закупівлю антисептиків, безконтактних термометрів, одноразових рушників, масок, рукавиць та бахіл для дитячих садків Кропивницького витратили 800 тисяч гривень з міського бюджету. Наголосила, що батькам вихованців докуповувати нічого не треба: ”Вартість одного термометра – півтори тисячі гривень. Літрова пляшка дезінфектора – 200, п’ятилітрова – 600, маски – вісім, рукавиці – точно не знаю, комплект паперових рушників – 13 гривень. Ми орієнтувалися на ціни, нижчі ніж в Інтернеті”.

Як дитячі садки працюватимуть під час карантину, показали на прикладі дитячого садка №27. Його відвідують 360 дітей. Після відкриття, на час карантину, сюди планують привести 85 вихованців.

У кропивницький дитсадок №27, після його відкриття, на час карантину, планують привести 85 вихованців
У кропивницький дитсадок №27, після його відкриття, на час карантину, планують привести 85 вихованців.

Зустрічатимуть на подвір'ї

Троє людей зустрічатимуть відвідувачів і працівників на подвір’ї. Вони, за словами Лариси Костенко, матимуть журнал реєстрації, дезінфектор, одноразові маски, рукавиці та бахіли. Поряд – контейнер для використаних масок та рукавиць. Працівники дитсадка мають одягати бахіли: ”На вході кожному, хто заходить, вимірюватимуть температуру. Це стосується і дітей, і працівників. Батьки в приміщення заходити не будуть, їм температуру не вимірюватимуть. Якщо температура в нормі, дитину забирають вихователі. Якщо температура підвищена, її повертають батькам, фіксують це в журналі. Зранку працівники заходитимуть в приміщення через один вхід, дотримуючись соціальної дистанції. Садок розрахований на п’ятнадцять груп, але, через вимогу щодо окремих входів для кожної групи, до прийому дітей готують лише п’ять”.

У людей, які зустрічатимуть відвідувачів і працівників на подвір’ї, будуть журнал реєстрації, дезінфектор, одноразові маски, рукавиці та бахіли
У людей, які зустрічатимуть відвідувачів і працівників на подвір’ї, будуть журнал реєстрації, дезінфектор, одноразові маски, рукавиці та бахіли.

Спальні

Лариса Костенко розповіла, що у спальнях використовуватимуть не всі ліжка. Для цього з частини ліжок зняли матраци.

Ізолятори

Медична сестра Оксана Кондратенко показала кімнату, де облаштували тимчасовий ізолятор. Тут перебуватимуть діти, у яких протягом дня підвищиться температура: ”Кварцувати цю кімнату будемо кожні дві години. Про ситуацію відразу повідомлятимемо директора, телефонуватимемо батькам. Віддавши дитину, повідомлятимемо сімейному лікарю”.

Ігрові кімнати

За словами виховательки Марії Ботнаренко, у кімнатах прибрали килими та м’які іграшки, з вікон зняли штори. Гратимуть, дотримуючись дистанції.

Раніше ми писали, як кропивницькі дитсадки готують до поновлення роботи.

На початок