У супроводі телефонного бота: у Вінниці організовують екскурсії у новому форматі

У супроводі телефонного бота: у Вінниці організовують екскурсії у новому форматі

У супроводі телефонного бота: у Вінниці організовують екскурсії у новому форматі
. Відсканувавши QR-код на путівнику, учасники приєднуються до чат-боту в додатку телеграм.Фото: Суспільне Вінниця

Телефонний бот, де можна прослухати інформацію про архітектурні памʼятки Вінниці, створила працівниця вінницького краєзнавчого музею Юлія Григорʼєва. За словами дівчини, так вирішила урізноманітнити пішохідні екскурсії.

Відсканувавши QR-код на путівнику, учасники приєднуються до чат-боту в додатку телеграм. Ним можна користуватися у будь-який час.

"Ти сам плануєш, як тобі подобається. Також помістили укриття. Слухаємо, як розповідає. Почалася тривога. Дивимося, де перебуваємо і тут є укриття. Спустилися, відпочили і потім продовжили", — говорить Юлія Григорʼєва.

Екскурсію назвала "Вінниця Центум" — це розповідь про місто 18 та 19 століть.

"Це перехідний період між 18 й 19 століттями. Родзинка назви "Вінниця Центум" — місто на межі століть", — каже авторка.

колодій
Фото: Суспільне Вінниця

Загалом, у програмі 14 локацій. Зокрема, готель "Палас", жіноча гімназія, ілюзіон "Експрес". Маршрут прокладено центром міста від площі Ліверпуль до центрального парку.

"У рамках екскурсії ми розповідаємо про функції будівель, що входять у маршрут, про те, як розвивалося і жило місто. Можемо дізнатися і про життя багатого населення, і особливості побуту менш заможного", — говорить Юлія Григорʼєва.

колодій
Фото: Суспільне Вінниця

Серед учасників екскурсії Марк Білінський. Майбутній історик каже, що такі автономні екскурсії зручні і пізнавальні водночас.

"Багато нового дізнався про кінотеатр, про Вежу… Багато хто не любить слухати нудні лекції , а так швидко самому пройтися, вибрати локації", — каже Марк Білінський

Цікавиться історією міста й Ольга Адамчук.

"Часто відвідувала різні міста, була присутня на екскурсіях, а тут так цікаво. Бачу таке вперше. Можна приїхати у Вінницю і самій собі походити містом зі своїми думками. Біля одної локації більше постояти, біля іншої менше. Посидіти , ще раз послухати. Мені це імпонує", — говорить Ольга Адамчук.

колодій
Фото: Суспільне Вінниця

Аби стати учасником пішохідної екскурсії "Вінниця центум" достатньо придбати путівник у краєзнавчому музеї та перейти за посиланням. Коштує він 120 гривень. Скористатися ним можна упродовж місяця.

Читайте також

  • Скільки надійшло до держбюджету та хто змінив власника: які результати малої приватизації на Вінниччині
  • "До COVID-19 додалася війна", — як працює напрям медичної реабілітації на Вінниччині
На початок