Оборонця Василя Мусійчука з Вінниччини нагородили "Хрестом хоробрих"

Оборонця Василя Мусійчука з Вінниччини нагородили "Хрестом хоробрих"

Василь Мусійчук Вінниччина
Сирський вручив Василю Мусійчукові нагороду. Вінницький обласний ТЦК та СП

Василя Мусійчука з села Павлівка Вінницького району нагородили "Хрестом хоробрих". Військовий захищає Україну з січня 2023.

Як повідомили на Facebook-сторінці Вінницького обласного ТЦК та СП, старший солдат Василь Мусійчук – водій автомобільного відділення підвозу боєприпасів взводу матеріального забезпечення зі складу 22-ї окремої механізованої бригади ЗС України. У березні 2024, перебуваючи на позиціях у Донецькій області, на південь від Бахмута, оборонець безпосередньо брав участь у боях свого підрозділу.

"Одного дня старший солдат Мусійчук вийшов на бойові з сержантом Миколою Корнацьким. Вони відбивали штурми росіян під постійними атаками ворожих дронів. У таких умовах нашим військовим вдалося захопити в полон російського окупанта. Мусійчук лишився самостійно боронити позицію, поки полоненого виводили до групи супроводу", — йдеться у дописі.

Відтак військові утримували позиції, аж поки командир не наказав вийти. Йдучи до точки евакуації, Василь Мусійчук побачив російський дрон, що прямував у бік групи. Чоловік залишився прикривати групу, знищив безпілотник та вийшов на точку евакуації.

Оборонця нагородили нагрудним знаком "Хрест хоробрих". Цю відзнаку йому вручив Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський.

Що відомо про нагороду

"Хрест хоробрих" ЗСУ — це особлива відзнака, призначена для будь-якого військовослужбовця Збройних сил України, незалежно від віку, статі, звання чи років вислуги. Нагорода вручається військовим Збройних сил України за героїчний вчинок під час бойових дій, пов’язаний з ризиком для життя.

На початок