Від 17 до 34 тисяч штрафу сплатить водій, який без ліцензії на перевезення підвіз пасажира

Від 17 до 34 тисяч штрафу сплатить водій, який без ліцензії на перевезення підвіз пасажира

Від 17 до 34 тисяч штрафу сплатить водій, який без ліцензії на перевезення підвіз пасажира
.

Від 17 до 34 тисяч штрафу сплатить водій, який без ліцензії на перевезення підвіз кропивничанина своїм автомобілем. Чоловіка поліцейські зупинили на виїзді з міста. У нього в салоні був трафарет з написом "Кропивницький-Знам’янка".

Чоловік відмовився називати своє ім’я і прізвище. "Я дружину одвіз сюди, а зараз їду додому до батьків, я зробив добру справу, зупинився, щоб підвезти. Кажуть, що я займаюсь якоюсь діяльністю".

Пасажир – чоловік на ім’я Анатолій, не хоче називати прізвище. Каже: рейсовим автобусом їхати не захотів, бо там багато людей. "Їхав в Знам’янку до товариша. Об’ява висить на магазині біля автостанції №1, що вільні перевезення, я подзвонив по телефону, він сказав, що о 12-й не може, може пізніше, о 14.00. Підійшов на зупинку, подзвонив, запитав де він, сказав: зараз приїду. Запитав ціну – як і була 70? Так, 70".

Поліцейських і працівників Укртрансбезпеки викликав заступник голови обласної асоціації перевізників Дмитро Вінницький. "Постійний супротив перевізників, які роблять перевезення на замовлення без відповідних документів, відповідно до чинного автотранспортного законодавства та законодавства про безпеку дорожнього руху".

Патрульні склали на чоловіка адмінпротокол. "Складено протокол за порушення господарської діяльності, передбачений частиною 3 статті 164. Протокол буде направлено до суду, суддя буде приймати рішення стосовно даного громадянина. За це правопорушення передбачено штраф від 17 до 34 тисяч гривень", – говорить інспектор відділу безпеки дорожнього руху обласного управління патрульної поліції області Дмитро Ковальов.

Від зупинки біля автостанції №1 у Кропивницькому водії нелегально возять пасажирів
"В салоні автомобіля, який затримали, знаходився трафарет із написом "Знам’янка - Кропивницький", - представник обласного управління Укртрансбезпеки Вадим Опря.

Які документи повинен мати при собі перевізник, розказав представник обласного управління Укртрансбезпеки Вадим Опря. "Ліцензія про ведення господарської діяльності. В салоні автомобіля, який затримали, знаходився трафарет із написом "Знам’янка - Кропивницький", тобто, є підтвердження, що він не раз здійснював ці перевезення".

На зупинці громадського транспорту біля автостанції №1 є оголошення про перевезення з Кропивницького до Знам’янки. Біля зупинки на момент зйомки відеосюжету журналістами Суспільного стояли два автомобілі. Водій Віктор Вдовіченко так пояснив тут присутність своєї машини: "Машина нагрілась, я тільки приїхав у місто, чекаю, поки охолоне. Підвезеннями людей не займаюсь, для цього треба ліцензія, а у мене її немає".

Від зупинки біля автостанції №1 у Кропивницькому водії нелегально возять пасажирів
На зупинці громадського транспорту біля автостанції №1 є оголошення про перевезення з Кропивницького до Знам’янки.

Нелегальні перевізники впродовж десятків років завдають збитків перевізникам, які працюють офіційно, каже директорка транспортного підприємства Людмила Герасенко. "Максимальна загрузка зараз до 10 чоловік, середня загрузка за останні дні – 5 чоловік. До карантину було набагато більше. Ми з перевізниками працюємо на таких умовах: з квитка наші 10 відсотків, їхні – 90. І перевізник втрачає, і ми втрачаємо, і держава втрачає, тому що перевізник і ми платимо податки, а нелегальні перевізники не платять. Ніхто вам не порахує ці збитки".

Ще по темі:

На початок