До екопарку почали повертати тварин: Фельдман розказав, коли почнеться відбудова

До екопарку почали повертати тварин: Фельдман розказав, коли почнеться відбудова

До екопарку почали повертати тварин: Фельдман розказав, коли почнеться відбудова
. Харківський екопарк після російських артобстрілів, листопад 2022 року. Фото: Олександра Новосел/Суспільне Харків

У "Фельдман екопарк" не чекатимуть закінчення війни, щоб почати відновлювати парк. Нині до екопарку повернули перших копитних.

Про це 26 січня повідомив власник парку Олександр Фельдман.

"В екопарку почалися роботи з відновлення, йде розмінування, вивіз сміття, все, що лишилося від розбитих вольєрів, розбитих закладів, все вивозимо. На 80% зруйновані будівлі. Ми намагаємося до кінця березня підготуватися до капітального будівництва. Працюють архітектори, купуємо будівельні матеріали, готуємося. Ми впевнені в нашій перемозі. Ми не будемо очікувати кінця війни, починаємо працювати", — сказав Фельдман.

За його словами, навесні в екопарк повертатимуть тварин, яких у 2022 році евакуювали через обстріли.

"Частину копитних тварин вже перевезли, думаю, за лютий-березень наших тварин почнемо збирати з усієї України, з усіх місць, де люди їх утримували. Хочемо повернути їх додому", — сказав Олександр Фельдман.

Що відомо

  • З початку війни "Фельдман екопарк" опинився під обстрілами РФ. Внаслідок війни в екопарку загинула частина зооколекції олені, кенгуру, мавпи, бізони та інші тварини. 8 березня під обстрілами загинули працівники парку. Частина тварин втекла з розбитих вольєрів. На 29 березня з парку вдалося евакуювати понад 3,5 тис. тварин.
  • Після випадків загибелі людей в екопарку навесні 2022 року засновник звіринця Олександр Фельдман заявив про знищенні екопарку та оголосив, що не вивезених через обстріли тварин присплять. Після цієї заяви численні організації запропонували екопарку свою допомогу. Під обстрілами тварин вдалося врятувати.
  • Про те, що екопарк відновлюватимуть, стало відомо у листопаді 2022 року.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок