У Кропивницькому безкоштовно навчають самозахисту

У Кропивницькому безкоштовно навчають самозахисту

У Кропивницькому безкоштовно навчають самозахисту
. Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому навчають самозахисту. Заняття безплатні. Базовим прийомам самооборони вчить місцева тренерка Ганна Мужинська. Суспільному розповіла, більшість її учнів — діти та жінки. Каже, знаючи, як себе захистити, вони більш впевнено почуваються на вулицях, особливо, коли вимикають освітлення.

Ганна Мужинська – президентка обласної федерації хортингу — це українське бойове мистецтво. Курс складається з трьох занять. "Протягом години ми відпрацьовуємо невелику кількість вправ, спілкуємось, на жаль, на когось нападали й питають, що можна зробити”.

Щоб захистити себе в екстреній ситуації, потрібно тренуватись, щоб дії робились автоматично, радить тренерка. "Жінки відчувають себе не дуже комфортно на вулиці і особливо зараз темніє дуже рано і немає світла на вулицях, тому хочуть знати і психологічно усвідомлювати, що вони зможуть дати відсіч, якщо трапиться якась небезпечна ситуація на вулиці".

Ірина Заніздра відвідувала курси самооборони минулого року, їй сподобалося, вирішила прийти знов. "Це дієві прийоми. У мене в житті були такі випадки, коли можна б було застосувати. Надіюся, що такого не буде, але..."

Заняття організовують в приміщенні Гончаренко центру.

Читайте також

  • "Тривалість залежить від травм". У кропивницькій лікарні реабілітують військових після поранень
  • "Все, що відбувається навколо, залишає відбиток в серці",– 19-річна фельдшерка батальйону з Кропивницького
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок