Волонтери стежитимуть, щоб українці дотримувалися протиепідемічних правил — уряд

Волонтери стежитимуть, щоб українці дотримувалися протиепідемічних правил — уряд

Ексклюзивно
Волонтери стежитимуть, щоб українці дотримувалися протиепідемічних правил — уряд
. УНІАН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд планує залучити волонтерів, які будуть стежити за дотриманням протиепідемічних правил у місцях потенційного скупчення людей.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

За словами Шмигаля, у протистоянні пандемії коронавірусу важливо, щоб люди не забували про небезпеку, яку несе COVID-19, та не наражали оточуючих на ризик.

"Для цього уряд планує залучити волонтерів, які будуть стежити за дотриманням громадянами протиепідемічних правил у місцях потенційного скупчення людей. Вони також інформуватимуть їх щодо правильного носіння маски, дотримання соціальної дистанції, правил відвідування магазинів та закладів харчування", — розповів Шмигаль.

"Ця гарна ініціатива залучення громадян до спільної справи з’явилася в Італії, яка чи не найбільше у Європі постраждала від пандемії і яка продемонструвала згуртованість у боротьбі з коронавірусом. Ідею вже підтримав президент, а реалізувати її зможе Міністерство соціальної політики", — додав він.

Суспільне направило до Кабміну запит щодо того, як саме уряд планує залучати волонтерів та які вони матимуть повноваження, яке відомство відповідатиме за співпрацю з ним.

У пресслужбі уряду повідомили, що поки що Шмигаль лише озвучив ідею, яку схвалив президент, але як це все буде реалізовано, ніхто ще не знає.

"Немає ні плану, коли це все буде, не визначені відповідальні відомства. Хто за це (співпрацю з волонтерами - ред.) буде відповідати: МОЗ, чи Нацполіція, не зрозуміло. Це плани далекого-далекого майбутнього", - сказали у Кабміні.

Що відомо

  • Кабінет міністрів запровадив в Україні з 22 травня до 22 червня так званий адаптивний карантин. Також з 22 травня розпочнеться другий етап пом'якшення обмежень.
  • 26 травня МОЗ оновило список регіонів, яким заборонено послаблювати карантин
  • У Міністерстві інфраструктури дали детальне роз'яснення щодо відновлення роботи усіх видів транспорту.
  • МОЗ назвало умови роботи закладів дошкільної освіти, спортзалів, готелів та громадського автотранспорту.
  • Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Міністерство охорони здоров'я дозволить відкрити цього року пляжний сезон.
На початок