Збиратимуть кожну деталь. Ігнат про розслідування причин авіакатастрофи у Броварах

Збиратимуть кожну деталь. Ігнат про розслідування причин авіакатастрофи у Броварах

Збиратимуть кожну деталь. Ігнат про розслідування причин авіакатастрофи у Броварах
. Фото: Getty Images

Для того, щоб встановити причини падіння гелікоптера у Броварах 18 січня знадобиться чимало часу. Спеціально створена робоча група визначить усі фактори, які могли спричинити авіакатастрофу. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Збирають фактично кожну деталь вертольоту, тому що кожна деталь може розповісти і дати більше інформації щодо того, що саме відбулося", — сказав він.

За його словами, спричинити падіння гелікоптера могли різні фактори, зокрема, несприятлива погода.

"Тому створена комісія визначить всі ці фактори і буде дано оцінку. Ну це не кілька днів. Треба встановити повністю, деталізувати все, що відбулося в цей день", — зазначив він.

Що відомо про падіння гелікоптера у Броварах 18 січня

У Броварах Київської області впав гелікоптер, унаслідок катастрофи загинуло керівництво МВС — міністр Денис Монастирський, державний секретар міністерства Юрій Лубкович та перший заступник міністра Євгеній Єнін. За останніми даними загинули 14 людей, з них одна дитина. Отримали поранення 25, з них — 11 дітей. Кабмін створив робочу групу для розслідування авіакатастрофи.

В СБУ повідомили, що розглядають декілька версій трагедії, серед яких: порушення правил польоту; технічна несправність гелікоптера; умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Читайте також

Розслідування авіакатастрофи у Броварах, нова допомога від Канади, США та Латвії. 330 день війни. Онлайн

На початок