На Кіровоградщині на базі ліцею облаштовують гуртожиток для переселенців. Де житимуть учні

На Кіровоградщині на базі ліцею облаштовують гуртожиток для переселенців. Де житимуть учні

На Кіровоградщині на базі ліцею облаштовують гуртожиток для переселенців. Де житимуть учні
. фото Суспільне Кропивницький

У місті Бобринець Кропивницького району Кіровоградської області облаштовують гуртожиток для переселенців. Створюють його на базі гуртожитку ліцею. Після ремонту там зможуть жити пів сотні людей. Суспільне дізнавалось, які умови створюють для мешканців і де будуть жити учні ліцею.

У гуртожитку бобринецького ліцею можуть жити пів сотні учнів, які навчаються в ліцеї. Нині гуртожиток ремонтують і облаштовують для переселенців, говорить директор закладу Володимир Карпук.

"В першу чергу будуть відремонтовані кімнати, де проживатимуть діти. Після ремонту гуртожиток зможе прийняти майже 50 переселенців".

У гуртожиток вирішили селити переселенців, бо більшість учнів місцеві і живуть вдома, пояснив директор.

"У нас зменшилась кількість дітей, які проживають у сільській місцевості. Разом з переселенцями у гуртожитку можуть проживати до десяти учнів. За останні п'ять-шість років у нас більше дітей не було".

Ремонтує гуртожиток міське підприємство "Комунальник". 400 тисяч гривень на облаштування виділили з міського бюджету, розповів заступник міського голови Бобринця Євгеній Кулик.

"Це державні кошти, які направили на соціально-економічний розвиток нашої громади. Але у зв’язку з тим, що в країні війна, ми вирішили перенаправити їх на підтримку переселенців. Зокрема, за ці гроші встановили 20 міжкімнатних дверей, придбали плитку для кімнат".

З облаштуванням гуртожитку допомагає французька неурядова міжнародна організація ACTED. Вона передала 14 металопластикових дверей, бойлери, холодильники, пральні машини. Це перший капітальний ремонт гуртожитку за 44 роки.

"Також ми плануємо поміняти систему водопостачання та систему водовідведення, – говорить Євген Кулик. – Повністю відремонтувати душові і кімнати побуту".

У Бобринецькій громаді живуть 832 переселенці з Херсонської, Миколаївської та Донецької областей. 15 з них поселили в гуртожитках, 817 – орендують житло та живуть у родичів. Гуртожиток ліцею відремонтують до кінця цього року. Зі слів заступника міського голови, жити тут переселенці будуть безкоштовно. Комунальні послуги оплачуватимуть за гроші з міського бюджету.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок