Радник Живицького, що фігурував у тендерному скандалі на Сумщині, звільнився з обласної адміністрації

Радник Живицького, що фігурував у тендерному скандалі на Сумщині, звільнився з обласної адміністрації

Радник Живицького, що фігурував у тендерному скандалі на Сумщині, звільнився з обласної адміністрації
. Олександр Безніс. Фото з Facebook

Радник голови Сумської ОВА Дмитра Живицького Олександр Безніс написав заяву на звільнення з обласної адміністрації.

Інформацію про звільнення Олександра Безніса Суспільному підтвердила радниця голови ОВА з питань медіа та інформаційної політики Альона Яцина. За її словами, 17 січня Олександр Безніс написав заяву на звільнення за згодою сторін. Голова адміністрації Дмитро Живицький вже підписав розпорядження про звільнення радника.

Суспільне намагалося зв`язатися з Олександром Безнісом, проте його телефон знаходиться поза зоною досяжності.

Що відомо

  • Ім`я Олександра Безніса почало фігурувати в інформаційному просторі Сумщини після оприлюднення аудіозапису розмови сумських чиновників. За словами сумської журналістки Олени Адаменко, на записі Олександр Безніс погрожував працівникам державного підприємства "Дороги Сумщини", яке займається закупівлею робіт. Мова про 10,5 млрд грн на утримання доріг Сумщини.
  • 30 грудня цю ситуацію Суспільному прокоментував заступник голови Сумської обласної військової адміністрації Олег Клименчуков. Він сказав, що вважає скандал навколо дорожніх тендерів замовним. За словами пана Клименчукова, в адміністрації вважають, що опублікована розмова могла з’явитися, якщо замовником став сам директор ДП “Дороги Сумщини”.
  • В інтерв`ю Суспільному директор підприємства “Дороги Сумщини” Мирослав Завальний заперечив, що він був замовником публікації його розмови з Олександром Безнісом. І зазначив, що аби хотів щось робити, то написав би "якісь заяви на правоохоронні органи".
  • 8 січня Суспільному стало відомо, що Дмитро Живицький підписав розпорядження про виїзд Олександра Безніса за кордон. Розпорядження було датоване 20 грудням. Метою виїзду було перевезення через кордон України медичних вантажів, гуманітарної допомоги для області та ЗСУ й інших військових формувань.
  • 9 січня поліція відкрила кримінальне провадження через тендерний скандал, в якому фігурував Олександр Безніс.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок