Депутати не змогли обрати нового голову Сумської районної ради

Депутати не змогли обрати нового голову Сумської районної ради

Доповнено
Депутати не змогли обрати нового голову Сумської районної ради
. Сесія Сумської районної ради. 13.01.23. Суспільне Суми

На сесії 13 січня депутати Сумської районної ради голосували за обрання нового голови. Проте, голосів не вистачило, аби обрати очільника ради.

На посаду голови райради було висунуто дві кандидатури: Володимир Гордієнко (фракція партії "Слуга народу") та Руслан Сіренко (фракція партії "Слуга народу").

Шляхом таємного голосування свій голос віддав 41 депутат: із них 6 бюлетенів визнані недійсними, 26 голосів за Володимира Гордієнка, 9 — за Руслана Сіренка. Таким чином, жоден із кандидатів не отримав потрібної кількості голосів.

Для обрання голови не вистачило два голоси, — каже головуючий на сесії Геннадій Дем’яненко. Необхідні повторні вибори. "Обов’язково це рішення повинно бути прийняте, тому що рада фактично не може працювати без керівника. Тобто це платежі в казначейство, це платежі за газ, комунальні послуги, зарплатня і тому подібне. І, ви ж розумієте, Сумський район – це половина Сумської області, 450 тисяч населення. Не може він бути без голови органа найвищого самоврядування Сумського району", - сказав Геннадій Дем’яненко.

Після оголошеної перерви до зали повернулися не всі депутати, тож засідання сесії закрили через відсутність кворуму.

Що відомо про кандидатів

Руслану Сіренку 43 роки, за інформацією з відкритих джерел, чоловік з травня 2020 року обіймав посаду голови Краснопільської районної державної адміністрації. У березні 2021 року був призначений головою Сумської райдержадміністрації. У грудні 2022 року чоловіка звільнили з посади. Згідно з даними декларації він має квартиру у Сумах, площею 47 м2. Руслан Сіренко у своїй промові кандидата запропонував роздати все майно райради відповідним громадам і сказав, що для цього йому вистачить пів року.

Депутати Сумської районної ради обрали нового голову
Руслан Сіренко

Володимиру Гордієнку 56 років, наразі він очолює профспілку працівників фізичної культури і спорту, тренер-викладач Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. Народився в с. Штепівка Лебединського району, громадянин України, проживає в м. Суми, судимість відсутня. Його кандидатуру вже висували у грудні 2020 року. Проте тоді шляхом таємного голосуванні головою було обрано Віктора Химича.

Володимир Гордієнко теж заявив про намір співпрацювати з громадами. "Будемо залучати активних депутатів, використовувати повністю ресурс всіх депутатів. У нас багато в районі депутатів, які спроможні розв'язувати проблеми району, територіальних громад", - сказав Гордієнко.

Депутати Сумської районної ради обрали нового голову
Володимир Гордієнко

Що відомо

  • 10 січня депутати визнали роботу голови райради Віктора Химича незадовільною та проголосували за його звільнення.
  • Станом на 15:00 10 січня було два кандидати на посаду голови районної ради. Це Володимир Гордієнко (фракція партії "Слуга народу") та Костянтин Климов (фракція партії "Слуга народу"). Близько 16:00 сесію районної ради закрили, бо не вистачило кворуму, тож за обрання нового голови не голосували.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок