Депутати визнали роботу голови Сумської райради незадовільною та проголосували за його звільнення

Депутати визнали роботу голови Сумської райради незадовільною та проголосували за його звільнення

Оновлено
Депутати визнали роботу голови Сумської райради незадовільною та проголосували за його звільнення
. Суспільне Суми

10 січня депутати визнали роботу голови Сумської районної ради незадовільною. Внесено питання про дострокове припинення повноважень Віктора Химича. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова фракції партії “Європейська солідарність” у міськраді Вадим Акпєров.

Заступник Віктора Химича — Валерій Сорокін — депутат від "Опозиційної платформи за життя" написав заяву про звільнення. Він попросив депутатів підтримати його звільнення, оскільки це його свідоме рішення. Відтак, депутати прийняли рішення про звільнення Валерія Сорокіна. 34 проголосували "за", двоє "утрималися", сам Сорокін не голосував.

Таємним голосуванням 43 депутати з 54 проголосували "за", четверо - "проти" дострокового припинення повноважень голови райради Віктора Химича.

За інформацією кореспондентів Суспільного, станом на 15:00 було два кандидати на посаду голови районної ради. Це Володимир Гордієнко (фракція партії "Слуга народу") та Костянтин Климов (фракція партії "Слуга народу").

Віктор Химич та Валерій Сорокін відмовились надавати будь-які коментарі кореспондентам Суспільного.

Також на засіданні фракція "Батьківщина" обрала собі нового голову. Ним став член фракції Володимир Біцак.

Близько 16:00 сесію районної ради закрили, бо не вистачило кворуму.

Що відомо

  • Віктор Химич — представник партії “Слуга народу”. З 2000 до 2014 рр. працював начальником відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Лебединської райдержадміністрації. У 2014-2015 рр. — першим заступником голови Лебединської РДА. З 2015 до 2020 рр. — обіймав посаду голови Лебединської РДА.
  • На посаду голови Сумської райради Віктор Химич був обраний у грудні 2020 року.
  • Згідно з декларацією за 2019 рік, у власності має земельну ділянку (20 тис. м кв.), автівку KIA SPORTAGE 2019 року випуску, мотоцикл ЯВА 350 1981 року випуску. Його зарплата та пенсія становила 229 тисяч 929 гривень. У розділі "Грошові активи" вказав понад 145 тисяч гривень та 2,5 тисячі доларів.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок