Бійка в сесійній залі. Як обирали голову Сумської районної ради

Бійка в сесійній залі. Як обирали голову Сумської районної ради

Бійка в сесійній залі. Як обирали голову Сумської районної ради
. Facebook: Анна Савченко

Під час першої сесії Сумської райради 7-го грудня між депутатами та представниками "Правого сектору" сталися сутички. Відео у соцмережу виклав ексголова райради Вадим Акпєров. На сесії обирали голову нової районної ради та його заступника.

За словами голови обласного осередку "Правого сектору" Сергія Супруна, бійку розпочали не вони. "Під час задавання незручних питань Володимиру Гордієнку (депутату райради - ред.), він вдарив нашого побратима. Це зафіксовано на стрімі, є на відео саме цей момент, що спровокувало подальші потім події в районній раді. Відбулось об’єднання партії "Слуга народу" з "ОПЗЖ". Вони висунули на голову свого кандидата, який відразу заявив, що якщо за нього проголосують, то він буде висувати першого заступника представника "ОПЗЖ", - розповів Супрун.

Володимир Гордієнко пройшов до Сумської районної ради від "Слуги народу". Свою позицію щодо інциденту Суспільному він не озвучив - протягом дня не відповідав на дзвінки журналістів.

За словами спеціаліста відділу комунікації Нацполіції Сумщини Володимира Кузьменка, на сесії було 56 працівників поліції. Даних про травмованих під час сутичок у них немає.

Таємним голосуванням головою Сумської райради обрали Віктора Химича – депутата від фракції "Слуга народу", його заступником – депутата від "Опозиційної платформи за життя" Валерія Сорокіна.

Хто такий Віктор Химич

Віктор Химич - представник партії “Слуга народу”. З 2000 до 2014 рр. працював начальником відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Лебединської райдержадміністрації. У 2014-2015 рр. - першим заступником голови Лебединської РДА. З 2015 до 2020 рр. - займав посаду голови Лебединської РДА.

Згідно з декларацією за 2019 рік, у власності має земельну ділянку (20 тис. м кв.), автівку KIA SPORTAGE 2019 року випуску, мотоцикл ЯВА 350 1981 року випуску. Його зарплата та пенсія становила 229 тисяч 929 гривень. У розділі "Грошові активи" вказав понад 145 тисяч гривень та 2,5 тисячі доларів.

Дружина Віктора Химича має у власності квартиру та дві земельні ділянки (579 та 20 тис. м кв.). За 2019 рік отримала 27 тисяч державної та соціальної матеріальної допомоги та 778 гривень заробітної плати.

Сесія Сумської районної ради
Віктор Химич. Сумські дебати

Що відомо

  • Поліція, сутички та новий голова. Якою була перша сесія Сумської облради.
  • Головою Сумської обласної ради обрали Віктора Федорченка - від "Слуги народу". Його заступником став Олександр Стрельченко від "ОПЗЖ."
На початок