Першого хлопчика, народженого у 2023 році в Сумах, виписали додому

Першого хлопчика, народженого у 2023 році в Сумах, виписали додому

Першого хлопчика, народженого у 2023 році в Сумах, виписали додому
. Суспільне Суми

Першим в обласному перинатальному центрі у 2023 році народився хлопчик. 4 січня родину Батуріних виписали додому. Своїми відчуттями молоді батьки поділилися з журналістами Суспільного.

Олександр – так назвала родина Батуріних свого новонародженого сина. Він перша дитина, народжена цього року в обласному перинатальному центрі. Лікарі ставили строк народжувати Вікторії 18 січня, втім перейми почалися у новорічну ніч. "Ми ще думали гуляти, півмісяця ходити, але десь 30 числа ще так подумала, якось прийшло в голову: аби тільки не в новорічну ніч. А вже ввечері почалися такі тренувальні перейми", - розповідає молода мама Вікторія Батуріна.

Родина Батуріних з Конотопського району о четвертій ранку 1 січня виїхали до обласного центру. Син народився о першій годині дня. "Чекав, дуже чекав, а те, що в Новорічну ніч – це було неочікувано для мене, та і для дружини також. Взагалі раді, що так все вийшло", - розповідає тато Дмитро Батурін.

Першого хлопчика, народженого у 2023 році в Сумах, виписали додому
Суспільне Суми

Вікторія говорить – під час вагітності про війну та повітряні тривоги намагалась не думати. "Я думала, щоб все було добре, щоб народити, щоб з ним все було добре. А про обстріли – ні, такого не було", - говорить жінка.

Молоді батьки кажуть – син схожий на тата. За цих три дні вже вивчили його характер. Син переважно спокійний, говорить Дмитро, але вже з характером — додає Вікторія. "Не подобається йому спати в отаких люльках, хочеться на ліжку. Любить так, щоб розкинутися, розлягтися. Уже хочеться йому повертатися", - говорить новоспечена мама.

Родина Батуриних, у яких Сашко — перша дитина, поїхала з пологового додому. Їх зустріли рідні, які разом із Сашком повертатимуться до рідного села.

Першого хлопчика, народженого у 2023 році в Сумах, виписали додому
Суспільне Суми

Саме опівночі у Новорічну ніч у їхньому центрі, розповідає завідувачка акушерського відділення Людмила Супрун, були пологи кілька років тому. "Акушерство не можна передбачити. Взагалі дуже часто це в першу годину ночі, але прямо так, щоб о 12 годині це було роки 2-3 тому. Що лікарі зустріли новорічну ніч свою в операційній", - розповіла лікарка.

За інформацією обласного підрозділу статистики "Обласного клінічного медичного центру соціально небезпечних захворювань", за дев'ять місяців минулого року в області народилися 3200 малюків. Це на 2300 дітей менше, ніж у 2021 році вцілому. Більше ніж вполовину менше дітей за минулий рік народилось і в обласному пологовому. "Значно зменшилось у нас пологів, ну, по-перше, це у зв’язку з воєнними діями на території України, також народжуваність у нас впала і ще й у 2021 році. Це пов’язано з ковідною інфекцією, міграцією", - розповіла Людмила Супрун.

Читайте також

  • Три книги сумського письменника Владислава Івченка — номінанти всеукраїнського рейтингу "Книжка року-2022".

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок