Збільшилася кількість поранених внаслідок обстрілу Дружківки. Що відомо про обстріл міста

Збільшилася кількість поранених внаслідок обстрілу Дружківки. Що відомо про обстріл міста

Доповнено
Збільшилася кількість поранених внаслідок обстрілу Дружківки. Що відомо про обстріл міста
. Пожежа на льодовій арені "Альтаїр" після ракетного удару 2 січня, Дружківка. Фото: Telegram-канал "Дружковка"

Щонайменше троє мирних жителів отримали поранення внаслідок обстрілу Дружківки Донецької області 2 січня. Після 22:00 російські військові обстріляли місто, за попередньою інформацією, били "Іскандерами".

Про це у коментарі Суспільному розповіла заступниця керівника Дружківської міської військової адміністрації Олександра Пахомова.

Заступниця начальника МВА зазначила, що поранені мають незначні травми, контузію.

"Сторожа льодової арени врятувало те, що він вийшов на вулицю покурити. Якби він не вийшов покурити, епіцентр вибуху припав на його сторожку", — розповіла вона.

Льодова арена "Альтаір" була базою хокейного клубу "Донбас" з 2014 року.

"Це вже третя домівка, яку втратив донецький клуб через російських окупантів — палац спорту "Дружба" у Донецьку, Mariupol Ice Center, а тепер "Альтаїр"... На базі дружківської арени працювала найчисельніша в Україні дитячо-юнацька спортивна школа з хокею і фігурного катання. Арена приймала чемпіонати України, міжнародні змагання, культурно-масові заходи, була улюбленим місцем відпочинку містян та гостей Дружківки", — написали на сайті ХК "Донбас".

Крім льодової арени, у багатоповерхівках, які знаходяться поряд, вибиті вікна, додала Олександра Пахомова: "У приватних житлових будинках також вибиті вікна, пошкоджені дахи, є зруйнований гараж. Кількість зруйнованих та пошкоджених будинків ще встановлюють".

За даними начальника обласної військової адміністрації Павла Кириленка, у Дружківці також пошкоджені автовокзал, церква та будівля готелю "МАН".

Як повідомило німецьке видання BILD, 2 січня у Дружківці травму отримав їхній кореспондент Бьорн Штрітцель. У виданні зазначили, що чоловік був у будинку біля вікна й отримав легке поранення осколками скла.

Що відомо про обстріл Дружківки

  • Ввечері 2 січня російська армія завдала ракетних ударів по Дружківці. Один з ударів був по середмістю, а інший — по селищу Яковлівка. Наразі є інформація про двох поранених. Після обстрілу зайнялась пожежа на льодовій арені "Альтаїр".

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок