Прийняли понад 1800 пологів за час повномасштабного вторгнення. Як працює один з пологових будинків Дніпра

Прийняли понад 1800 пологів за час повномасштабного вторгнення. Як працює один з пологових будинків Дніпра

Прийняли понад 1800 пологів за час повномасштабного вторгнення. Як працює один з пологових будинків Дніпра
. Суспільне Дніпро

В одному з пологових будинків Дніпра за час повномасштабного вторгнення прийняли понад 1800 пологів. Тут народжують не лише дніпрянки, але й переселенки з окупованих територій. Цьогоріч жінки частіше народжували хлопчиків.

Дніпрянка Ганна розповіла Суспільному: під час повномасштабного вторгнення виїхала за кордон. Вже там дізналася, що вагітна. Вирішила повернутися народжувати до Дніпра.

"Тому що тут чоловік і дім. Мені там складно було через мовний бар’єр, медицина там трохи не така, як ми звикли. Будемо сподіватися і чекати, що війна закінчиться, і все буде добре", — каже жінка.

Ганна 20 грудня народила хлопчика вагою 4 850 кг.

А Ксенія 22 грудня стала мамою, народивши доньку.

"Все пройшло чудово, ми планували народжувати самі. Але так як не виходило у нас, ухвалили екстрене рішення робити кесарів розтин. Донька хай буде щасливою, найголовніше. І здоровою", — розповіла породілля.

За словами акушерки-гінекологині Юлії, жінки народжують в спеціальних залах, а якщо звучить повітряна тривога – в укритті, де теж облаштували пологові зали.

"Встановили комфортабельні ліжка, на яких жінки народжують. Вони у нас регулюються і за висотою, і за нахилом головного кінця. Спеціально облаштували поручні такі, щоб жінці в момент народження було зручно тужитися і народжувати", — говорить вона.

Юлія каже: попри війну в пологовому цьогоріч народилося більше дітей, ніж за минулий рік. Зокрема приймали і переселенок з окупованих територій.

"Ми їм допомагали і речами, які у нас є. Деякі допомагали знайти житло. Також наш пологовий будинок був опорним, тобто в усіх волонтерських штабах був наш телефон. Цей рік було тяжко працювати, але ми до всього звикли, всі вже готові та навчені. Ми пережили не один блекаут", — розповіла лікарка.

Цьогоріч, каже Юлія, у їхньому пологовому жінки частіше народжували хлопчиків. Також було багато двійнят.

Читайте також

Оперували з налобними ліхтариками. У Дніпрі під час блекауту народився хлопчик

У 2022 році 58 родин Дніпропетровщини всиновили дитину

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок