Петиція щодо надання систем ППО Запоріжжю: відповідь Президента та реакція її авторки

Петиція щодо надання систем ППО Запоріжжю: відповідь Президента та реакція її авторки

Петиція щодо надання систем ППО Запоріжжю: відповідь Президента та реакція її авторки
. Система ППО NASAMS. Фото: Wikimedia / Øvelse Seapie

Дар'я Тарадайко у жовтні створила на сайті Президента України електронну петицію з проханням надати Запоріжжю системи ППО. Завдяки розголосу та небайдужості містян необхідну кількість підписів зібрали менше, ніж за дев’яносто днів. А 21 грудня жінка отримала відповідь від президента України.

Кореспонденти Суспільного Запоріжжя поспілкувалися з авторкою петиції.

Вирішила, що треба діяти, коли три будинки Запоріжжя були частково зруйновані російськими ракетами, розповідає Дар'я Тарадайко. Тоді написала петицію президенту з проханням надати місту системи протиповітряної оборони NASAMS:

"І почала по своїм знайомим її розповсюджувати. Мені декілька разів писали, дзвонили, що “ми згодні з вашою петицією, тільки не знаємо, як її підписати”. Я тоді зробила інструкцію, розповсюдила її. Я вважаю, що це не моя заслуга. Я написала текст, склала інструкцію, але підписували-то їх люди".

21 грудня Дар’я отримала відповідь на свою петицію. Каже, найбільше, що сподобалось в листі — назва країни-агресора, написана з малої літери:

"Він написав, що пріоритетом нашої держави є захист громадян від ракетних обстрілів, і Запоріжжя входить в загальну систему повітряної оборони України. І, до речі, в кінці написав, що: “Ще чекайте листа від Залужного”. От ми чекаємо".

Дар’я зізнається, віра в Збройні сили України настільки сильна, що попри війну вирішила відкрити власну фотостудію:

"До речі, я спілкувалась з військовими, і вони кажуть: “Все правильно. Бо ми заради цього все робимо. Ми робимо заради того, щоб в Україні були щасливі люди, щоб ми жили  вільно, щоб ми жили щасливо”.

Читайте також

На Запоріжжі російські військові за добу обстріляли 18 населених пунктів

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок