Вибори ректора ТНПУ: результати голосування

Вибори ректора ТНПУ: результати голосування

Доповнено
Вибори ректора ТНПУ: результати голосування
. Суспільне Тернопіль

Вчора, 22 грудня, у Тернопільському національному педагогічному університеті і. В. Гнатюка відбулися вибори ректора. Про це Суспільному повідомив голова організаційного комітету з проведення виборів Ігор Гевко.

Нагадаємо, на посаду ректора претендували два кандидати.

"Згідно наказу МОН на вибори ректора внесено дві кандидатури – це доктор філософських наук, професор кафедри філософії та суспільних наук Богдан Буяк і декан історичного факультету, доцент Володимир Місько", – розповів Ігор Гевко.

У протоколі засідання організаційного комітету від 22 грудня, який оприлюднили на сайті вишу, йдеться, що участь у виборах шляхом таємного голосування взяли 563 особи.

"За підсумками таємного голосування за кандидатів проголосували: за Буяка Б.Б. – 305 осіб (49,51%), за Міська В.В. – 229 осіб (37,18%). Жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів осіб, які мають право брати участь у виборах", – повідомляють у протоколі.

Також на сайті ТНПУ повідомили, що були виборці, які не підтримали жодного кандидата. Їх є 19-ть. Кількість виборчих бюлетенів, визнаних недійсними – 10.

"Організація та проведення виборів були на належному рівні, а волевиявлення відбувалося чесно і прозоро", – йдеться у цьому повідомленні.

Вибори ректора в ТНПУ: результати голосування
Результати голосування на виборах ректора ТНПУ. Фото: Скрін з протоколу/сайт ТНПУ

За словами Ігоря Гевка, відповідно до встановленого порядку, якщо у виборах взяли участь двоє або більше кандидатів, і жоден з них не набрав більше 505 голосів тих, хто має право брати участь у виборах, на сьомий календарний день після проведення першого туру проводиться другий тур виборів.

"Засідання організаційного комітету з проведення виборів ухвалило призначити проведення другого туру виборів 29 грудня", – йдеться у протоколі засідання організаційного факультету.

Вибори ректора в ТНПУ: результати голосування
У протоколі повідомили про другий тур виборів. Фото: Скрін з протоколу/сайт ТНПУ

Другий тур виборів запланували провести 29 грудня з 9 до 15 години в Освітньому ХАБі (ІІ поверх головного корпусу ТНПУ), що за адресою: м. Тернопіль, вул. М. Кривоноса, 2

Що відомо

На початок