У Львові попрощаються із трьома захисниками України, які загинули в бою

У Львові попрощаються із трьома захисниками України, які загинули в бою

У Львові попрощаються із трьома захисниками України, які загинули в бою
. Львівська міська рада

Сьогодні, 23 грудня, у Львові попрощаються із трьома захисниками України Василем Лукашонком, Станіславом Григорашем та Євгеном Ємцем. Вони загинули в бою з військами РФ. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Василь Лукашонок народився у Стебнику Львівської області. Чоловік закінчив факультет історії та української філології Херсонського державного університету. Після завершення навчання проходив військову службу в армії. У мирний час працював у правоохоронних органах та в приватних фірмах.

У 2014-2015 роках військовий виконував бойові завдання на сході України. А також брав участь у боях за Дебальцеве. За особисту мужність його нагородили нагрудним знаком Національної гвардії України "За доблесну службу".

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ чоловік повернувся до лав Національної гвардії. Боровся проти військ РФ у складі 2 батальйону спеціального призначення "Донбас". Захисник загинув 12 листопада у віці 43 років. У Василя Лукашонка залишилася мати, дружина та син.

Василь Лукашонок
Василь Лукашонок. Львівська міська рада

Станіслав Григораш родом зі Львова. Чоловік закінчив вище професійне художнє училище за спеціальністю "маляр-штукатур". Після завершення навчання проходив військову службу. Із 2014 року виконував бойові завдання у зоні проведення АТО/ООС. Військового нагородили нагрудним знаком "Учасник АТО" за героїзм, виявлений при обороні держави.

Із початком повномасштабного вторгнення військовий захищав Україну в лавах 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Станіслав Григораш загинув 19 березня. Йому було 47 років. У Героя залишилася дружина, син, донька, двоє сестер та племінники.

Чин похорону Василя Лукашонка та Станіслава Григораша розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Станіслав Григораш
Станіслав Григораш. Львівська міська рада

Євген Ємець народився в Енергодарі Запорізької області. Під час навчання в школі він активно займався боксом та став кандидатом у майстри спорту України.У 2005 році чоловік вступив до Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ на спеціальність "Правоохоронна діяльність". При академії проходив військову службу. У мирний час Євген проживав у Львові та працював у сфері безпеки.

Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ чоловік добровільно вступив до лав територіальної оборони. Боровся із військами РФ у лавах 125 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. Євгень Ємець загинув 5 грудня. Йому було 35 років. У захисника залишилися сестра та двоє синів.

Чин похорону Євгена Ємця розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі. О 14:30 буде міська церемонія прощання на площі Ринок.

Євген Ємець
Євген Ємець. Львівська міська рада

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Читайте також

У Львівській громаді діти захисників безкоштовно харчуватимуться у школах та дитсадках

У Львові прощаються із військовими з 24 бригади Ростиславом Сіренком і Віктором Василиною

На початок