Переховувався на горищі: слідчі затримали експоліцейського з Харківщини, якого підозрюють у держзраді

Переховувався на горищі: слідчі затримали експоліцейського з Харківщини, якого підозрюють у держзраді

Переховувався на горищі: слідчі затримали експоліцейського з Харківщини, якого підозрюють у держзраді
. Куп'янський район. Вересень 2022. Фото: Костянтин Ліберов

Слідчі затримали колишнього старшого сержанта Куп'янської поліції. За версією слідства, чоловік під час окупації міста за власним бажанням почав співпрацювати з військовими РФ.

Працювати на окупантів 43-річний чоловік почав наприкінці травня, повідомив речник облуправління СБУ Владислав Абдула 22 грудня.

"Він був призначений інспектором чергової частини незаконного правоохоронного органу. На підтвердження отриманої посади окупанти видали йому відповідне посвідчення та поліцейську форму з фейковими шевронами", — йдеться у повідомленні.

Колаборант Куп'янськ
Фото: Владислав Абдула / facebook

Працювали з підозрюваним до вересня, повідомляють в СБУ. Експоліцейський отримував від російських окупантів 45 тис. рублів на місяць.

"Зловмисник приймав від населення заяви та повідомлення про правопорушення, оформлював відповідні документи, чим створював умови для функціонування незаконного правоохоронного органу агресорів, забезпечував становлення і зміцнення російської влади на тимчасово окупованій території Куп'янського району", — повідомляє Абдула.

Слідчі СБУ затримали підозрюваного у Куп'янську: "Після деокупації міста силами оборони України зловмисник переховувався від українського правосуддя на горищі одного з приватних будинків".

Експоліцейського підозрюють у державній зраді. Якщо його провину доведуть, чоловікові загрожує довічне ув'язнення.

Що відомо

  • Куп'янськ перебував в окупації з 27 лютого. За час окупації росіяни намагалися впровадити у громаді свою валюту, пропонували російські паспорти та заміновували дороги, щоб українська влада не могла привезти гуманітарну допомогу.
  • 10 вересня стало відомо, що Збройні сили України зайшли до Куп’янська Харківської області.

Читайте також

Організував турнір з футболу для військових РФ: слідчі затримали жителя Куп'янська на Харківщині

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube.

На початок