Інформація про відвід військ РФ з Каховки і Нової Каховки може бути частиною гібридної війни — Гуменюк

Інформація про відвід військ РФ з Каховки і Нової Каховки може бути частиною гібридної війни — Гуменюк

Інформація про відвід військ РФ з Каховки і Нової Каховки може бути частиною гібридної війни — Гуменюк
. Наталя Гуменюк Фото: Суспільне Одеса

Інформація про відвід військ РФ з Каховки і Нової Каховки перевіряється, бо може бути частиною гібридної війни. Така тактика вже застосовувалась окупантами під час контрнаступу ЗСУ на правобережжі. Про це в етері загальнонаціонального телемарафону повідомила керівниця пресцентру сил оборони ОК "Південь" Наталя Гуменюк.

"Ми пам'ятаємо, що під час контрнаступу на правобережжі, вони також використовували подібну тактику і тривалий час намагались всіма силами натякати, що вони залишають позиції нібито запрошуючи просування наших військ. Але, все ж таки, згадаємо про особливості гібридної війни і такі показові ходи, як правило, можуть мати за собою певні пастки", говорить Гуменюк.

За її словами в напрямку лівобережжя відбувається бойова робота. Сили оборони не збираються зупинятись. Але треба дати можливість військовим довести роботу до певного блоку, щоб закріпити результат.

Що відомо

  • Російські війська зранку 17 грудня обстрілюють Херсон. Завдають ударів з РСЗВ та артилерії по Корабельному району, загинув 36-річний чоловік, який перебував в авто.
  • За добу 16 грудня російські війська з артилерії, РСЗВ та мінометів 27 разів обстріляли територію Херсонської області. Одна людина загинула, троє отримали поранення.
  • У Херсоні вночі 16 грудня внаслідок російських обстрілів загорілася квартира в багатоквартирному будинку міста. Одна людина загинула, троє поранених. Ще п'ятьох з верхніх поверхів рятувальникам вдалося врятувати.

Читайте також

Російська армія відводить частину військ з Нової Каховки та Каховки — Генштаб

297 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Окуповане лівобережжя Херсонщини: військові РФ обстрілюють правий берег та посилили фільтраційні заходи

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок