На консервацію музею Сковороди виділили 2 млн гривень з обласного бюджету

На консервацію музею Сковороди виділили 2 млн гривень з обласного бюджету

Ексклюзивно
На консервацію музею Сковороди виділили 2 млн гривень з обласного бюджету
. Сковородинівка, Харківська область. Пошкоджений внаслідок російського обстрілу музей Григорія Сковороди, під стінкою стоять залишки рояля 19 століття. 1 листопада 2022 року. Фото: Суспільне Харків

Музей Григорія Сковороди на Золочівщині, який знищила російська ракета, законсервують. На це з обласного бюджету виділили два мільйони гривень.

Про це Суспільне Харків розповів директор обласного Департаменту культури Едуард Павленко. Перш за все, планується встановити в будівлі залізобетонний каркас.

За словами Павленка, роботи почнуть наприкінці цього року й продовжать у наступному.

Що відомо

  • Національний музей Григорія Сковороди у Богодухівському районі знищений прямим влучанням російської ракети у ніч проти 7 травня. Внаслідок обстрілу поранення отримав 35-річний син директора музею, який залишився охороняти приміщення. Чоловіка витягли з-під завалів, медики діагностували у нього травму ноги та відправили до лікарні. Площа пожежі склала близько 280 кв. м. О 08:05 7 травня загоряння загасили. Приміщення знищене, однак найцінніші експонати не постраждали.
  • Співак Святослав Вакарчук передав проєкту "Збережіть українську культуру" 350 тис. гривень. Кошти направлять на відновлення Національного літературно-меморіального музею Сковороди, який зруйнувала РФ.
  • З 22 вересня можна купити поштовий блок, який присвячений 300-літтю з дня народження Григорія Сковороди. 7,5 млн гривень від продажу блоку "Укрпошта" спрямує на відновлення музею у Сковородинівці.
  • 3 грудня у Мінкульті заявили, що на відновлення музею Сковороди на Харківщині потрібно близько 112 млн гривень.

Читайте також

Масон, безбожник, соціаліст: як змінювалося сприйняття постаті Сковороди протягом часу

На початок