Тест: чемпіонат 1
Тест: чемпіонат 1
"Вони навіть не використали VAR". Арбітра матчу Аргентина - Хорватія розкритикували за рішення про пенальті

"Вони навіть не використали VAR". Арбітра матчу Аргентина - Хорватія розкритикували за рішення про пенальті

"Вони навіть не використали VAR". Арбітра матчу Аргентина - Хорватія розкритикували за рішення про пенальті
. AP Photos

Саме цей епізод міг стати одним з визначальних у грі.

Збірна Аргентини стала першим фіналістом чемпіонату світу-2022. У півфіналі аргентинці розгромили Хорватію з рахунком 3:0.

Ключовим моментом зустрічі для Аргентини став перший забитий м'яч. За рівної гри аргентинцям вдалося заробити пенальті, який реалізував Ліонель Мессі.

Дивіться також: Аргентина - Хорватія: огляд матчу чемпіонату світу-2022 з футболу

Після голу Мессі аргентинці відзначилися двічі, встановивши остаточний результат у другому таймі. Однак після гри не всі погодилися з рішенням арбітра щодо пенальті, а також тим, як саме воно було прийняте.

Що саме сталося?

Пенальті у ворота Хорватії поставили за фол голкіпера Домініка Ліваковича на нападнику Хуліану Альваресу. Форвард збірної Аргентини прокидував м'яча повз воротаря, однак наштовхнувся на нього, після чого впав на газон.

Момент з пенальті на Альваресі

Італійський арбітр Даніеле Орсато, який працював на матчі, одразу поставив пенальті за фол на Альваресі. А голкіперу Домініку Ліваковичу показав жовту картку за фол на нападнику Аргентини.

При цьому Орсато мав можливість перевірити своє рішення за допомогою системи відеоповторів. Однак у підсумку навіть нею не скористався.

За що саме розкритикували арбітра?

Британські футбольні експерти після матчу розкритикували арбітра за його рішення не переглядати момент з пенальті за допомогою відеоповтору. На їхню думку, 11-метровий удар не потрібно було призначати, оскільки Лівакович не рухався назустріч Альваресу, а стояв на місці, тоді як аргентинець сам у нього врізався і впав.

"У жодному разі, це не пенальті. Голкіпер просто стояв. Що він ще мав робити? За це не мають ставити пенальті. Шокований тим, що арбітр навіть не переглянув повтор за допомогою VAR. Це не може бути фолом. Голкіпер рухався вправо, але сам зупинився", - сказав ексфутболіст збірної Англії Гарі Невілл.

Погодився з ним й інший експерт по студії - ще один ексфутболіст збірної Англії Іан Райт.

"Вони навіть не перевірили [пенальті] за допомогою VAR. Не розумію, чому? Це не пенальті".

Пенальті у матчі Аргентина - Хорватія став четвертим, який призначили на користь південноамериканської збірної на ЧС-2022. Усі виконував Мессі, і лише у грі проти Польщі в третьому турі групового раунду лідер збірної Аргентини його не реалізував.

Що відомо

На початок