Україна проведе одну заміну в складі на третій етап Кубка світу з біатлону: у заявці Юлія Джима

Україна проведе одну заміну в складі на третій етап Кубка світу з біатлону: у заявці Юлія Джима

Ексклюзивно
Україна проведе одну заміну в складі на третій етап Кубка світу з біатлону: у заявці Юлія Джима
. НОК

Лідерка збірної України повертається до виступів після позитивного тесту на коронавірус.

Жіноча збірна України з біатлону назвала склад на третій етап Кубка світу, що пройде у французькому Ансі. До заявки потрапила Юлія Джима, про що повідомив в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт старший тренер команди Олександр Кравченко.

До складу жіночої збірної України з біатлону на етап в Ансі увійшли п'ять біатлоністок. У порівнянні з попередньою заявкою відбулася одна зміна - Джима замінить 17-річну Олександру Меркушину, яка дебютувала на рівні Кубка світу на попередньому етапі у Гохфільцені.

Читайте також: "Щось дуже нереальне". 17-річна Олександра Меркушина дебютувала на Кубку світу з біатлону: що вона сказала після етапу

Джима повертається до складу збірної України після позитивного тесту на коронавірус. Його вона отримала перед стартами першого етапу у Контіолагті.

Склад збірної України на етап Кубка світу в Ансі

  • Юлія Джима, Дар'я Блашко, Анна Кривонос, Олена Білосюк, Анастасія Меркушина

Етап Кубка світу в Ансі відбудеться з 15 до 18 грудня і стане останнім у 2022 році. У програмі етапу - спринти, гонки переслідування та масстарти.

Що відомо

  • Юлія Джима в Ансі проведе першу гонку з моменту виступів на Олімпіаді-2022. Після Ігор у Пекіні біатлоністка не виступала через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.
  • На Олімпіаді-2022 32-річна Джима взяла участь у шести гонках, три фініші у топ-10 в особистих гонках (сьоме місце у масстарті, восьме - у спринті та десяте - в індивідуальній гонці).
  • На етапі у Гохфільцені Україна вперше фінішувала у заліковій зоні - Анастасія Меркушина посіла 35-е місце у спринті, після чого повторила той самий результат у переслідуванні.
  • Без Джими збірна України виступила у двох естафетах - 15-е місце в Контіолагті, 12-е - у Гохфільцені.
  • За підсумками двох етапів Кубка світу жіноча збірна України йде на 15-му місці у заліку Кубка націй.
Читайте також: Залік Кубка націй 2022/23 з біатлону: на яких місцях Україна після двох етапів Кубка світу
На початок