Центри обігріву та генератори. Як у Долинській громаді на Запоріжжі готові до зими

Центри обігріву та генератори. Як у Долинській громаді на Запоріжжі готові до зими

Центри обігріву та генератори. Як у Долинській громаді на Запоріжжі готові до зими
. Колаж: Суспільне Запоріжжя

В Долинській громаді готуються до блекауту та зими. Зокрема в медзакладах встановили генератори, є баки по 300 літрів для питної води від ЮНІСЕФ, де кожен зможе набирати чисту воду, відкрили 4 центри обігріву.

Про це Суспільному розказав голова громади Богдан Федчук в інтерв'ю.

Він каже, що громада підготувала матраци покривала, простирадла, чайники, подушки. Також готуються до можливої відсутності газового опалення.

"Багато на сьогодні є закладів на твердому опаленні, а деякі ми перевели на тверде опалення, от, наприклад, Розумівська школа, дитячий садок в Долинському — вони на твердому опалені. Якщо, наприклад, проблема зі світлом, ми заведемо генератор, щоб насоси качали, а якщо не буде газу — закинемо двора, або вугілля. Ми зробили запаси".

Щодо твердого палива для домогосподарств коштом державної субвенції, Богдан Федчук каже, що громада не увійшла до переліку тих, яким будуть надані дрова.

"В нас були деякі звернення від родин, але ми не потрапили до програми, де території в зоні бойових дій, і кошти для нашої громади не передбачалися. Я дозволив людям збирати те, що лежить в лісосмугах після кронування дерев, не рубати, а збирати. Ще ми практикуємо, в нас є тріскоріз і ми ним б'ємо на дрібні шматки тріску і люди її беруть, ми завозимо саме соціально незахищеним верствам населення”.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок