Зеленський став людиною року за версією австрійського видання Profil

Зеленський став людиною року за версією австрійського видання Profil

Зеленський став людиною року за версією австрійського видання Profil
. Президент України Володимир Зеленський, фото: Офіс президента

Австрійське видання Profil оголосило президента Володимира Зеленського людиною року завдяки його протистоянню російському вторгненню в Україну та ролі в об’єднанні країн Заходу.

Про це повідомляється на сайті видання.

“Володимир Зеленський — людина, яка сколихнула вільний світ. Він кидає виклик Володимиру Путіну і вдихає нове життя в Захід", — йдеться у повідомленні.

Як зауважує видання, особливість цьогорічної номінації полягає в тому, що Володимир Зеленський постав перед світом не лише як представник України, яка зазнала нападу з боку Росії, але і як людина, що є частиною Західної цивілізації.

"Будь-хто, хто бачить себе частиною Заходу в інтелектуальному, ідеологічному та реальному плані, приходить до неминучого висновку: Зеленський — наша людина. Здавалося, що "Захід" поступово застарів як термін та як домінуюча сила у геополітиці. На широко поширену думку, він годився тільки для лебединої пісні через його військову міць, що зменшується, його зменшення економічного значення та його нездатність подолати феномен авторитарного правого популізму засобами ліберальної демократії", — зазначається в дописі.

Однак після вторгнення Росії до України Володимир Зеленський зміг об’єднати Захід довкола України, констатують журналісти.

"Володимир Зеленський абсолютно без проблем посилається на західні цінності у своїй боротьбі з Путіним, і всі розуміють, що він має на увазі. Це боротьба за свободу та демократичне самовизначення. Президент України не залишає сумнівів, що це — єдина модель, яка гідна ризику для життя. І тому невпевненість Заходу в собі раптово зникає", — пише видання.

Відтак український президент зміг надихнути країни Заходу та їхні народи.

"Захід повернувся — його право на існування, його згуртованість, а також НАТО, нещодавно оголошене застарілим. Чимале досягнення, яке ініціював Зеленський", — наголошується в публікації.

Що відомо

  • Президент України Володимир Зеленський і Дух України стали "людиною 2022 року" за версією журналу Time.
  • У столиці Норвегії Осло Нобелівський комітет нагородив премією миру лауреатів 2022 року за "представлення громадянського суспільства у своїх країнах". Зокрема, нагороду отримала представниця українського Центру громадянських свобод Олександрі Матвійчук

Читайте також

Зброя на 275 млн від США, нові санкції проти Росії, запеклі бої на Донбасі. 290 день війни. Онлайн

На початок