У кропивницькій школі шиють маскувальні халати та термобілизну для військових

У кропивницькій школі шиють маскувальні халати та термобілизну для військових

У кропивницькій школі шиють маскувальні халати та термобілизну для військових
. Суспільне Кропивницький

Маскувальні халати і термобілизну військовим шиють вчителі кропивницької школи та працівники гуртків. Робити це почали 2104 року, коли РФ напала на Україну і полишити не змогли, розповіла Суспільному вчителька трудового навчання Ганна Прибутченко. Так, з її слів, наближають перемогу, як можуть.

Вчителі працюють у перервах між уроками і після роботи. Тканину купують за благодійні внески. Шиють термобілизну, кофтини, штани, шапки, балаклави. За словами Ганни Прибутченко, цьогоріч, як і у 2014, почали виготовляти маскувальні халати. За два тижні пошили 30 штук: "У цей час нашим воїнам потрібно бути невидимими для ворога, тому ми знову вирішили шити. Це комплект: штани і куртка".

Маскувальний одяг шиють з нейлону: "Він недорогий, легкий і швидко сохне. І коли бійці одягають його на свій одяг, він не має зайвої ваги".

До благодійності вчителі долучають учнів, розповіла Ганна Прибутченко: "Після уроків, у свій вільний час, вони шиють екосумки. Потім їх розмальовують".

Екосумки, пошити учнями, планують продавати на аукціоні. На вторговані гроші куплять тканину.

Скільки всього пошили за вісім років, не рахували. За три останні місяці — п’ять тисяч маскувальних халатів, комплектів термобілизни, шапок і балаклав.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок