В МЗС заявили про нові погрози українським дипломатам в Іспанії

В МЗС заявили про нові погрози українським дипломатам в Іспанії

В МЗС заявили про нові погрози українським дипломатам в Іспанії
. Фото: Facebook Олег Ніколенко

Українським дипломатам в Іспанії знову погрожують — поліція вилучила ще три конверти з очима тварин. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

"Іспанська поліція вилучила на поштовому відділені три конверти із, як вважається, очима тварин, які були адресовані посольству України в Мадриді, генеральному консульству в Барселоні та консульству в Малазі. Розпочато слідчі дії", — написав він у Facebook.

Загалом, за його словами, вже налічується 21 випадок погроз українським посольствам та консульствам в 12 країнах.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що українським дипломатам у 12 країнах світу надійшло 18 погроз.

За словами міністра, терористи намагаються не просто залякати українських дипломатів, вони хочуть "послабити, залякати Україну та підірвати важливу дипломатичну роботу з постачання зброї, енергообладнання, ізоляції Росії". Він наголосив, що нікому не вдасться залякати чи зламати українських дипломатів.

Що відомо

  • 30 листопада 2022 року до посольства України в Іспанії надійшов конверт, який під час огляду вибухнув в руках коменданта. Інцидент розслідують як теракт.
  • Речник дипломатичного відомства Олег Ніколенко повідомив, що внаслідок вибуху в посольстві у Мадриді комендант отримав незначні поранення, йому надали медичну допомогу. Решта співробітників посольства не постраждала.За даними джерел в поліції видання Ultimahora, вибухівка в конверті була саморобною.
  • Окрім посольства України в Іспанії, конверт з вибуховим пристроєм також отримали місцева компанія Instalaza, що виробляє зброю, яка постачається зокрема в Україну, база ВПС Іспанії та прем'єр-міністр країни Педро Санчес.
  • Речник МЗС Олег Ніколенко повідомив, що після теракту в Іспанії до посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства в Брно надійшли закривавлені пакунки.
  • Загалом, за словами голови МЗС Дмитра Кулеби, українські посольства за останній час 17 разів отримували різноманітні посилки та листи з погрозами, а також вибуховими речовинами.

Читайте також

У посольстві України в Мадриді пролунав вибух. В МЗС розповіли деталі

Вибух у посольстві України в Іспанії: дипмісія продовжує працювати

Вандали вторглися у дім українського посла у Ватикані

На початок