Дев'яносточотирирічна хмельничанка займається волонтерством та бавить праправнуку

Дев'яносточотирирічна хмельничанка займається волонтерством та бавить праправнуку

Дев'яносточотирирічна хмельничанка займається волонтерством та бавить праправнуку
.

Ганні Крученко 94 роки. Вона – мати 4-ох доньок. Найстаршій – 73, найменшій – 60. У жінки шість онуків, троє правнуків та одна праправнука.

Привітати з Днем матері зібрались сьогодні, 10 травня, усі, розповідає Ганна Крученко та каже приходять діти не лише на свята.

“Часто діти збираються, майже кожної неділі. Дуже мене люблять дітки. Я діток своїх винянчила”, - каже жінка.

Найменша – Тетяна Ісламова. Вона має 2-х дітей і онуку. Та, каже, поки є мати, сама ще дитина: “Мама – це наша берегиня роду, вона є наша порадниця, в важкі часи – підтримка і ніжність. Ми виховані в такій наче от тато був суворий, а мама ласкою і ніжністю захищала. Хоч мені 60 років, я ще дитина, тому що в мене є мама. Я так само вчу ніжності, ласки своїх дітей, так само цінувати родину, тому що родинні стосунки – це найважливіше”.

Ще одній доньці 94-річної хмельничанки - Валентині Бойко - 70 років. Жінка розповідає, має двох синів, які вже привітали її з Днем матері. “Я сама мама мені приємно, коли мене вже привітали хлопці. Хай там дуже таких подарунків не було багато, але букет квітів – це для мене приємно. Завжди ми маму нашу вітали”, - каже жінка.

Надії Соловйовій 65, у неї донька та онука. Жінка каже, постійно телефонує до мами за підтримкою чи порадою: “Сім’я – це найдорожче для нас. Любимо, звонимо постійно, радіємо, що вона жива і вона нас дуже підтримує постійно, щоб не сталося. Ми дуже її любимо, поважаємо дуже і бажаємо їй, щоб довше жила і була з нами. Поки є мама, ми – діти, хоч нам теж не мало років”

Ганна Крученко з доньками – волонтерки, вони передають їжу та речі на Схід України.

“Прийшла донька і каже: “Як ти скажеш, мамо, чи ти можеш, щось дати?, -каже, бо треба допомогти”. А я кажу, чого ж не можу. Дочка готовить, все збирає, а я теж готую їм, благословляю і носик вовняні їм, і майки все, що потребують те я відсилаю”, - говорить Ганна Крученко.

“Зараз непростий час і карантин, але війна продовжується, ми повині за це пам’ятати і повинні так само допомагати воїнам. Тиждень назад ми 23 посилки зібрали і маски надіслали, я особисто 250 масок і харчування”, - додає донька 94-річної волонтерки Тетяна Ісламова.

Найстарша донька Ліна Благовісна – їй 73 роки. Жінка розповідає, готує смаколики та передає на Схід. Пригадує, як телефонував військовий: “Ліна Іванівна, я ще такої кров’янки не їв, таких пирожків не їв”, - каже. Додає, що хоче ще і собака подякувати. А я варю для свого собаки, то купую обрізки курки, перловку. Ділю на пакети. Тут Валентина волонтерка дзвонить, а я кажу: “А візьми собаці туди на Схід”. І написала - “для собак”

На початок