У Запоріжжі на одне робоче місце 24 претенденти

У Запоріжжі на одне робоче місце 24 претенденти

У Запоріжжі на одне робоче місце 24 претенденти
. Фото: Волинський обласний центр зайнятості

На одне робоче місце 24  претенденти. Така ситуація в Запорізькому обласному центрі зайнятості. Зокрема, роботу шукають 2,5 тисячі переселенців.

Віктор приїхав до Запоріжжя 3 листопада з села Астраханка Мелітопольського району. Там працював будівельником:

"Ну ось, пройшло небагато часу і відразу прийшов звернутись з приводу роботи. Тому що шукав самостійно, але не вийшло. І вирішив звернутись до центру зайнятості. Сам шукав по оголошеннях на ОЛХ і таке інше".

Нині кількість вакансій в Запоріжжі та області зменшилась, в той час як попит росте, каже директорка обласного центру зайнятості Ірина Дуднік. За словами посадовиці, якщо на 1 листопада 2021 року навантаження на одну вакансію було 6 осіб, то сьогодні ця цифра досягає 24:

"Ми проводили ярмарки вакансій, збирали їх тут в обласному центрі зайнятості, в міському, запрошували сюди роботодавців. Але ситуація така, що в нас немає приміщення, де можна було б сховатись під час тривоги, тому ми перейшли на онлайн ярмарки вакансій. За цей час ми провели більше 10 ярмарок".

У Запоріжжі є потреба в робітничих професіях, зокрема на промислових підприємствах. Роботодавці пропонують перепрофілювання або навчання новій професії, зазначає Ірина Дуднік:

"Це токарі, слюсарі, газо-електрозварювальники і таке інше. З заробітною платою десь в середньому від 12 тисяч гривень і більше. Підприємства легкої промисловості, Запорізькі теплові мережі, лікарні, дуже багато є попиту на водіїв і таке інше".

За дев’ять місяців війни по допомогу до Запорізького обласного центру зайнятості звернулись дві з половиною тисячі перееленців, працевлаштувалось майже 490 осіб, додала Ірина Дуднік.

Читайте також

"Гаряча лінія" ветеранського фонду надала психологічну допомогу 3500 українців

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок