"Виїхало 67% жителів", — голова Пологівської територіальної громади Юрій Коноваленко

"Виїхало 67% жителів", — голова Пологівської територіальної громади Юрій Коноваленко

"Виїхало 67% жителів", — голова Пологівської територіальної громади Юрій Коноваленко
. Фото: сайт Пологівської міської ради

Російські військові не пропускають українську гуманітарку, заселяються у будинки місцевих та відкривають російські навчальні заклади – такою залишається ситуація в Пологах.

Про це розповів голова Пологівської територіальної громади Юрій Коноваленко.

Посадовець каже, окупанти частково запустили роботу центральної районної лікарні, де працюють деякі з місцевих лікарів, медичні сестри. Також відкрили в місті четверту школу, куди всупереч всім безпековим вимогам ходять діти, багатьох, зазначив голова громади, примусили до неї ходити:

"На території двох сіл Шевченкове і Григорівка теж відкрили ще дві школи. Тобто десь близько 300 дітей за списком навчається за російськими програмами. Є електроенергія, вода. Працівники водоканалу, які залишилися, стараються максимально відновлювати подачу води та електроенергії. Газу немає з травня".

До початку повномасштабного вторгнення у Пологівській територіальній громаді мешкали понад 30 тисяч людей. Наразі залишається 10-11 тисяч, каже Юрій Коноваленко:

"По місту з 20 тисяч залишилося десь 4-5. По селах залишилося більше, особливо ті села де невеликі воєнні дії: Семенівка, Григорівка, Басань, Тарасівка. З Поліг, Костянтинівки, Інженерного, Багатого, Новокарлівки та Українського виїхало дуже багато людей. Загалом ми вважаємо, з громади 67 % виїхало, 33% залишилось".

Читайте також

У Запоріжжі планують перейменувати низку вулиць, назви яких пов'язані з Росією та Білоруссю

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок