Франція надсилає Україні 100 потужних генераторів — МЗС країни

Франція надсилає Україні 100 потужних генераторів — МЗС країни

Франція надсилає Україні 100 потужних генераторів — МЗС країни
. Очільниця МЗС Франції Катрін Колонна під час візиту до Києва 30 травня 2022 року. Фото: з Твіттеру Катрін Колонна.

Франція відправила до України 100 потужних генераторів, щоб допомогти впоратися з наслідками російських ударів по енергетичній інфраструктурі. Про це повідомила очільниця МЗС Франції Катрін Колонна.

"100 французьких генераторів вже на шляху до України. Нагадуємо, що удари по цивільній інфраструктурі є воєнними злочинами", — написала Колонна у Twitter.

“У відповідь на заклик України Міністерство Європи та закордонних справ транспортує до Румунії 100 генераторів потужністю від 50 до 100 кВт. Найближчими днями ці генератори будуть передані українській владі”, — йдеться у заяві французького МЗС.

Цей транспорт, організований Центром кризової підтримки та підтримки Міністерства Європи та закордонних справ, користується підтримкою механізму цивільного захисту Європейського Союзу та є частиною операції з відправлення понад 500 генераторів у кількох країнах ЄС, зазначили у відомстві.

“Ця нова допомога в галузі енергетики доповнює різноманітні поставки генераторів електроенергії, зроблені з початку війни. З Франції в Україну та Молдову вже відправлено 85 генераторів”, — зазначається у заяві.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив раніше, що за 1-2 дні всіх абонентів України можуть перевести з аварійних відключень електроенергії на планові заявки відновленню нормального режиму роботи атомних електростанцій.

Що відомо

  • 23 листопада Росія здійснила черговий масований ракетний удар по території України. Ударів зазнали житлові будинки та ТЕЦ, ТЕС і електропідстанції у Києві, Київській, Вінницькій, Львівській та Запорізькій областях. У Києві та області внаслідок обстрілів є загиблі та поранені. По всій Україні запроваджують аварійні відключення світла.Через ракетний удар РФ по Україні світло вимкнулось у Молдові.
  • Офіс президента оприлюднив карту з пунктами, де можна буде зарядити телефон та зігрітися у випадку повного відключення світла.

Читайте також

Як зігрітися, що їсти, де знайти питну воду та як лишитися на зв'язку: поради на випадок блекауту

Що і як готувати без світла. Поради від Центру стратегічних комунікацій

На початок