Під час оборони України загинув військовий Ярослав Краснопір із Полтавщини

Під час оборони України загинув військовий Ярослав Краснопір із Полтавщини

Під час оборони України загинув військовий Ярослав Краснопір із Полтавщини
. Фото: Facebook Сенчанська громада

На російсько-українській війні поліг військовий Ярослав Краснопір із Миргородського району. Про це Суспільному розповів речник обласного центру комплектування та соцпідтримки Роман Істомін.

Боєць загинув 13 листопада під час мінометного обстрілу. Сталося це поблизу села Макіївка на Луганщині. 30-річний Ярослав Краснопір мав звання старший солдат, говорить речник.

Воїн проживав у селі Вирішальне Сенчанської громади, де у нього залишилася мати, розповіла голова громади Наталія Сліпухова.

"Народився Ярослав 2 липня 1992-го року у місті Переяслав-Хмельницький Київської області (нині місто Переяслав – ред.). Виріс у багатодітній родині. Навчався у школі №7 міста Переяслав-Хмельницький, закінчив професійно-технічне училище, де здобув професію водія та тракториста. З 2008- го року разом із сім’єю переїхав до села Вирішальне, де і проживав по теперішній час. Працював захисник охоронцем в охоронній організації. Останні роки працював пасічником у приватного підприємця в місті Лубни".

Ярослав Краснопір з березня цього року обороняв Україну він російських військ. Був розвідником, каже Наталія Сліпухова. Прощатимуться із військовим 23 листопада у селі Вирішальне.

Що відомо

  • Обстріли на Полтавщині почалися у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. 24 лютого поцілили по об’єктах у Миргороді.
  • За час повномасштабної війни російська армія обстрілювала також об’єкти у Полтаві, Кременчуці, Лубенській, Терешківській та Карлівській громадах.
  • За кількістю загиблих найбільш масштабний обстріл на Полтавщині стався 27 червня у Кременчуці. Російська ракета влучила у ТЦ "Амстор".
  • 10 жовтня у Кременчуцькому районі російська армія завдала три удари по об'єктах енергетичної інфраструктури. Про це у Telegram-каналі повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.
  • 1 листопада Полтавщину атакували десять дронів-камікадзе "Shahed-136". Троє з них збили сили ППО, стільки ж — сили територіальної оборони, ще чотири влучили у цивільні об’єкти. Про це у Telegram-каналі повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.
  • 15 листопада у Кременчуцькому районі російська армія завдала удар по об'єкту енергетичної інфраструктури. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.
На початок