Змістовні посиденьки: вагітних переселенок та житомирянок запрошують на безкоштовну зустріч з акушером-гінекологом

Змістовні посиденьки: вагітних переселенок та житомирянок запрошують на безкоштовну зустріч з акушером-гінекологом

Змістовні посиденьки: вагітних переселенок та житомирянок запрошують на безкоштовну зустріч з акушером-гінекологом
. Ілюстративне фото, Unsplash

21 листопада "Фонд громади Житомира" організовує безкоштовну зустріч-консультацію вагітних переселенок та житомирянок із акушером-гінекологом. На кожну учасницю очікує подарунок. Про це Суспільному розповіла очільниця Фонду громади Житомира Жанна Соловйова.

За її словами, це вже не перша зустріч такого формату. До цього бажаючі з числа житомирян та переселенців мали змогу поспілкуватися із юристами, психологами, косметологами та навіть разом спробували свої зусилля у спільному катанні на драгонботах.

"Ми працюємо в інтересах нашої Житомирської громади і її жителів: безкоштовно надаємо різні види допомог і консультацій, волонтеримо, допомагаємо військовим, – розповідає Жанна Соловйова. – Проєкт "Змістовні посиденьки" ми почали десь у травні-червні, коли зрозуміли, що люди, які переселилися в нашу громаду, тікаючи від війни в безпечніші місця, хочуть не просто отримати гуманітарку, а прагнуть налагодити контакти, знайти друзів. Тому ми почали цей проєкт, запрошуючи до участі і переселенців, і наших місцевих жителів. Людям сподобалося. Обираючи теми для зустрічей, ми завжди прислухаємося до запитів наших учасників: що їм цікаво, що їх хвилює, якою порадою ми зможемо їм допомогти".

Жанна Соловйова каже, що однією з найбільш затребуваних виявилася тема юридичної допомоги.

"Ми вже проводили зустріч із юристами – наші учасники мали багато питань, а дехто навіть конспектував відповіді фахівців. Цього четверга (24 листопада – ред.) у нас знову буде зустріч з юристкою, а в понеділок (21 листопада – ред.) збираємо вагітних житомирянок і переселенок, аби вони мали змогу поспілкуватися із акушером-гінекологом Наталією Казаковою, обговоривши проблемні моменти вагітності у воєнний час. Для кожної учасниці ми підготували подарунок – пакунок із речами, необхідними для майбутніх мам та їхніх новонароджених малят", – зазначила Жанна Соловйова.

Зустріч проходитиме у приміщенні офісу Фонду громади Житомира за адресою: майдан Перемоги, 10. Початок – о 17.00, тривалість – півтори-дві години. Докладніше про те, де та як можна зареєструватися на зустріч, читайте тут.

Читайте також

  • "Фонд громади Житомира" передав Житомирській обласній клінічній лікарні гуманітарну допомогу від волонтерів з Канади. У переліку – медзасоби, ліки та обладнання, у тому числі, і те, яке нині в Україні вважається дефіцитним.
  • Авто для військових: волонтери "Фонду громади Житомира" передали позашляховики 95 бригаді і бійцям "КОРД".
  • 23 червня під час пресконференції "Фонду громади Житомира" його очільниця Жанна Соловйова розповіла, на що витратили дев'ять мільйонів благодійних внесків, які надходили на рахунки Фонду упродовж чотирьох місяців.

Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

На початок