Зеленський про справу МН17: На лаві підсудних мають опинитись й замовники збиття літака

Зеленський про справу МН17: На лаві підсудних мають опинитись й замовники збиття літака

Зеленський про справу МН17: На лаві підсудних мають опинитись й замовники збиття літака
. Володимир Зеленський. Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський відреагував на остаточне рішення суду Гааги у справі про збиття літака МН17 у небі над Донеччиною улітку 2014 року.

За словами Зеленського, на лаві підсудних мають опинитись замовники теракту.

"Важливе рішення суду в Гаазі. Перші вироки винним у збитті MH17. Але необхідно, щоб на лаві підсудних опинилися й замовники, бо відчуття безкарності веде до нових злочинів. Маємо розвіяти цю ілюзію. Покарання за всі російські звірства – і тодішні, і нинішні – буде неминучим", — заявив президент.

Що відомо

  • 17 листопада 2022 року суд в Гаазі визнав Сергія Дубинського, Ігоря Гіркіна та Леоніда Харченка винними у збитті Боїнга рейсу MH17 на Донбасі та вбивстві 298 людей. Четвертого підозрюваного, росіянина Олега Пулатова, виправдали. Першим трьом суд призначив довічне ув'язнення.
  • 17 липня 2014 року в небі над Донеччиною збили літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував пасажирський рейс із Амстердама до Куала-Лумпура. На борту перебувало 298 людей, всі вони загинули.
  • Слідство з’ясувало, що ракету пустили з російського ракетно-зенітного комплексу "Бук" і відповідальною за трагедію є Росія. Справу про авіакатастрофу розглядав нідерландський суд.

Читайте також

"Немає жодного розслідування з таким обсягом даних" — керівник поліції Нідерландів про справу МН17

"Путін має постати перед трибуналом": батько загиблої дівчинки розповів про справу MH17

Суд МН17, обстріл Дніпра, Україну допустили до місця падіння ракети в Польщі. 267 день війни. Онлайн

На початок