Російські ДРГ, розмінування територій та обстріли: У ЗСУ попереджають херсонців про "непрості часи"

Російські ДРГ, розмінування територій та обстріли: У ЗСУ попереджають херсонців про "непрості часи"

Ексклюзивно
Російські ДРГ, розмінування територій та обстріли: У ЗСУ попереджають херсонців про "непрості часи"
. Фото: УНІАН

Херсон та північ Херсонської області чекають дуже непрості часи. Вони називаються стабілізаційні дії: пошук і знищення російських ДРГ, розмінування та обстріли з окупованих територій. Про це в етері Суспільного заявив речник Генштабу ЗСУ (2014-2017), полковник Владислав Селезньов.

"Хоча окупанти заявляють, що всі їхні військові перемістилися з правого на лівий берег Дніпра. Але ми розуміємо, що вони брешуть. На території правобережжя ще перебувають чимало російських окупантів, у т.ч. ДРГ, які потребують, щоб Сили оборони їх знайшли та ліквідували", — сказав він.

Крім того, за словами військового, треба провести величезний обсяг робіт з розмінування територій, приведення до ладу звільнених населених пунктів.

"Але ми маємо розуміти, що спокою російські окупанти нам не дадуть. У найближчій перспективі Херсон та північ Херсонської області очікує доля тих прифронтових регіонів, назви яких нам добре відомі. Ми маємо очікувати величезний ракетний та артилерійський терор з боку окупантів", — зазначив Селезньов.

Він також переконаний, що зараз не буде лінійного контрнаступу (форсування Дніпра — ред.).

"Такий вид бойових дій, як форсування, завжди веде до великих втрат. Очевидно, що на такі втрати український Генштаб не готовий, вони не потрібні. Є чимало інших асиметричних варіантів розвитку ситуації. Очевидно, що на півдні контрнаступ продовжуватиметься. Де саме — державна таємниця", — сказав Селезньов.

Що відомо

  • У центрі Херсона 11 листопада зібралися люди, які скандували "Слава Україні", вітаючи українських військових. У Головному управлінні розвідки Міноборони повідомили, що місто повертається під контроль України й туди заходять частини ЗСУ. Речниця пресцентру Cил оборони "Півдня" Наталя Гуменюк повідомила, що в Херсоні "йде важка і потужна" бойова робота, а поява українських прапорів означає, що "Херсон — це Україна".

Читайте також

Українські військові зайшли до Херсона, триває зачистка міста. Що відомо

Світові лідери вітають Україну зі звільненням Херсона, нова допомога від ЄС. 262 день війни. Онлайн

Україну вітають зі звільненням Херсона

"Сьогодні – історичний день" — Зеленський прокоментував повернення Херсона

На початок