У школі на Одещині знайшли порушення пожежної безпеки. Їх усунення затримує карантин

У школі на Одещині знайшли порушення пожежної безпеки. Їх усунення затримує карантин

У школі на Одещині знайшли порушення пожежної безпеки. Їх усунення затримує карантин
. ДСНС в Одеській області

У Бурдівській загальноосвітній школі у Розділянському районі відсутні пожежна сигналізація, сповіщення про пожежу, а дерев’яні конструкції будівлі не оброблені вогнезахисним розчином. До таких висновків дійшли у ДСНС після повторної перевірки учбового закладу, розповіли у пресслужбі.

Кажуть, позапланову перевірку дотримання пожежної безпеки у школі провели в квітні. За її результатами склали й направили адміністративний позов до суду. 5-го травня, після звернення керівництва школи, провели ще одну перевірку щодо усунення недоліків.

Як зазначають у ДСНС, у школі встановили пожежний гідрант, відремонтували блискавкозахист та влаштували другий евакуаційний вихід з другого поверху.

"Проте приміщення школи і досі залишаються небезпечними для перебування дітей. Звертаємо увагу, що робота даного навчального закладу буде розпочата тільки після усунення всіх недоліків, заради безпеки дітей", - додали у ДСНС.

Договір щодо виготовлення і встановлення сигналізації та системи оповіщення уклали, але роботи затягуються через карантин. Про це Суспільному розповіла директорка Бурдівської школи Надія Ткач. Каже, нестачі коштів на усунення порушень немає.

У свою чергу, у пресслужбі Роздільнянської районної держадміністрації зазначили, що перевірки у навчальних закладах району почалися після пожежі у дитячому таборі "Вікторія".

Нагадаємо, пожежа в дитячому таборі «Вікторія» сталася в ніч з 15-го на 16-те вересня 2017-го року. Тоді згоріла двоповерхова дерев’яна будівля, де відпочивали 42 дитини — учасники танцювального колективу «Адель». Унаслідок пожежі загинули троє дівчат. Всього у справі п’ятеро обвинувачуваних: екс-директор табору – Петрос Саркісян, його заступниця – Тетяна Ланіна, інспектори Державної служби з Надзвичайних ситуацій – Валерій Дяченко та Леонід Бондар, та ексвіцемер Одеси – Зінаїда Цвірінько.

Робота школи на Одещині зупинена через прошення правил пожежної безпеки
Робота школи на Одещині зупинена через прошення правил пожежної безпеки. ДСНС в Одеській області

У школі на Одещині виявили порущення правил пожежної безпеки, зокрема відсутня сигналізація
У школі на Одещині виявили порущення правил пожежної безпеки, зокрема відсутня сигналізація. ДСНС в Одеській області

Що відомо:

На початок