Мем з котом продадуть на NFT-аукціоні, щоб допомогти українським дітям

Мем з котом продадуть на NFT-аукціоні, щоб допомогти українським дітям

Мем з котом продадуть на NFT-аукціоні, щоб допомогти українським дітям
. Фото: unchain_fund/Instagram

Благодійний фонд Unchain.Fund продасть на NFT-аукціоні один із найпопулярніших мемів — "Жінка кричить на кота" (Woman Yelling at a Cat). Частину виручених коштів спрямують на допомогу українським дітям. Про це 8 листопада повідомили на сторінці фонду в Instagram.

"Ми бачимо зараз необхідність у креативних підходах до фандрейзингу і потенціал збільшення допомоги, тому коли агентство Bads звернулось до нас із пропозицією співпраці, ми прийняли рішення зробити усе можливе, щоб благодійний аукціон відбувся", — прокоментував співзасновник благодійного фонду Unchain Fund Рев Міллер.

Раніше агентство Bads продало інший відомий мем — "Танцюючі трунарі" (Coffin Dance) — за $250 тисяч.

Фонд отримав офіційну підтримку власників мему — телеведучої Тейлор Армстронг і сім’ї кота Смаджа. Unchain.Fund направить 25% від одержаної суми на допомогу українським дітям, інші 75% розділять між собою власники мему та організатори аукціону.

Торги почнуться 18 листопада о 13:00 за нью-йоркським часом на маркетплейсі Foundation.

Росіяни крадуть меми! Чи це смішно, чи небезпечно — говорять медійники, культурознавці, творці мемів

Мем — це скріншот із зіркою серіалу "Справжні домогосподарки з Беверлі-Хіллз" Тейлор Армстронг і котом Смаджем, який сидить за обідньою тарілкою. Він набув популярності в Інтернеті влітку 2019 року та отримав нагороду "Мем року" у 2020 році. Жінка кричить на кота»" залишається одним із найуживаніших мемів із численними варіаціями та шанувальниками, включаючи багатьох знаменитостей, як-от Снуп Дог та Джон Сіна.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок