Незряча волонтерка в'яже рукавиці та робить сушню для військових

Незряча волонтерка в'яже рукавиці та робить сушню для військових

Незряча волонтерка в'яже рукавиці та робить сушню для військових
Незряча волонтерка Валентина Мазурик сушить фрукти. Фото: Суспільне Луцьк

З 2014 року незряча Валентина Мазурик в'яже рукавиці бійцям. Цьогоріч жінка купила сушарку та почала заготовляти сухофрукти. Про свою щоденну волонтерську роботу жінка розповіла Суспільному.

Жінка втратила зір 2008-го, а згодом ще й слух, проте допомагати бійцям, заради спільної перемоги не перестала.

Цього разу жінка зв'язала 40 пар рукавиць, які передала волонтерці Ользі Балицькій. Волонтерка каже: їх передадуть у 14-ту бригаду, також нині сформовані нові бригади 65, 66, вони теж потребують теплих рукавиць.

Незряча волонтерка в'яже рукавиці та робить сушку для військових
Волонтерка Ольга Балицька забирає у Валентини Мазурик в'язані рукавиці для бійців. Фото: Суспільне Луцьк

Яблука і груші волонтерці привозить капелан із Забороля Віталій Антонюк. Чоловік, каже, пані Валентині завіз майже 200 кілограмів сирої продукції, а натомість забрав у неї сушню для українських воїнів із 14-ої бригади.

"Це завіз уже четвертий раз і передаю туди на фронт нашим хлопцям сушені яблука. Яблука звичайні, і кисліші, і солодші, і груші, те, що є", – говорить капелан.

Незряча волонтерка в'яже рукавиці та робить сушку для військових
Капелан із Забороля Віталій Антонюк. Фото: Суспільне Луцьк

Валентина Мазурик чистить яблука та груші, ріже їх на дрібні шматочки та вантажить у сушарку. Час від часу, щоб швидше фрукти сохли, їх потрібно перевертати, – говорить жінка.

"Потім як відчуваю, що сухе, а воно тверде має бути, тоді беру велику миску і всі перебираю. Бо є ще не всі сухі. Треба всі перепробувати. А ті, що не досушені, знову в сушарку", – розповідає Валентина Мазурик.

За вісім років війни волонтерка Валентина Мазурик передала українським захисникам 2 750 пар рукавичок. Каже: якщо у волинян є зайві нитки, просить приносити їй, вона знайде їм застосунок.

Що відомо

  • Незряча лучанка Валентина Мазурик у будні та свята плете рукавички для військових. Жінка каже: таким чином хоче допомогти тим, хто захищає наш мир і спокій. На цю працю волонтерку  спонукав син, який 4 роки служив медиком у батальйоні імені Кульчицького.
  • Валентину Мазурик 2020-го року нагородили відзнакою Ради національної безпеки та оборони України — нагрудним знаком "Захисник України".
  • Коли розпочалося повномасштабне вторгнення росіян незрячій лучанці Валентині Мазурик неодноразово пропонували виїхати за кордон. Проте жінка відмовилася та залишилася вдома, допомагати бійцям.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок