"Приходь завтра на восьму годину, бери речі і будеш воякою". Як сімейний лікар з Бердянська рятує життя на передовій

"Приходь завтра на восьму годину, бери речі і будеш воякою". Як сімейний лікар з Бердянська рятує життя на передовій

"Приходь завтра на восьму годину, бери речі і будеш воякою". Як сімейний лікар з Бердянська рятує життя на передовій
. Сімейний лікар з Бердянського району став військовим медиком на позивний "Терапевт". Фото: Суспільне Запоріжжя

Сімейний лікар з Бердянської районної поліклініки нині рятує життя військових у гарячих точках. Коли розпочалось повномасштабне вторгнення Росії в Україну, довго не думав і одразу почав шукати шляхи потрапити до Сил оборони країни. Дзвонив за номером ТрО, а там казали: “Місць немає”. Втім надії не втрачав і шукав інші способи потрапити до Сил оборони України.

Кореспонденти Суспільного Запоріжжя поспілкувалися з медиком на позивний “Терапевт”.

Чоловік розповідає: після поневірянь у пошуку місця служби, врешті потрапив до одного з об’єктів ТрО, де пересортовував ліки.

"Там я познайомився з військовим лікарем "Серго". І він забрав мене з собою, познайомити з начмедом, бо тоді сильна була потреба по медичному складу. Познайомився з начмедом, він сказав: “Ну все, приходь завтра на восьму годину, бери речі і будеш воякою”.

Основне завдання "Терапевта" та його команди — вивезти пораненого в безпечне місце, надати першу допомогу та доправити до найближчого шпиталю. Іноді доводиться працювати під обстрілами.

"Терапевт" каже: найголовніше в роботі військового медика — бути завжди готовим до різного розвитку подій, але й до цього треба адаптуватись:

“Спочатку це дуже сильно мене ламало, я любив поспати, це типу оці 7-8 годин. З 12 до 7 ранку, це було моє рутинне життя. І в ці дні стресу, навіть, місяці стресу, знаєте, не те щоб перекваліфіковуватись, а скоріше адаптуватись трохи важко".

"Приходь завтра на восьму годину, бери речі і будеш воякой". Історія лікаря з Бердянська, який рятує життя на передовій
Військовий реанімобіль. Фото: Суспільне Запоріжжя

Чергують лікарі на ось такому реанімобілі. Екіпаж може жити в ньому впродовж тижня на будь-якому місці чергування. А всі ліки тут посортовані та лежать в певному порядку:

"Все воно там розсортовано і на підлозі, нічого не має бути зайвого, бо ти в дорозі можеш стати на щось, послизнутися, впасти, типу це не ок. Дбаємо про своє здоров’я і про поранених.

"Приходь завтра на восьму годину, бери речі і будеш воякою". Історія лікаря з Бердянська, який рятує життя на передовій
"Терапевт" у реанімобілі. Фото: Суспільне Запоріжжя

В команді добре налагоджена комунікація — під час роботи, як правило, слова навіть не договорюють до кінця, втім всі одне одного розуміють.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber.

На початок